• 09 Ekim 2010

“5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu Işığında Yeni Gelişmeler”

Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Hazine Müsteşarlığı Güvence Hesabı Müdürü Kadir Küçük, Sigorta Bilgi Merkezi (TRAMER) Müdürü Mehmet Üst, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Müdürü Doç. Dr. Fuat Erdal’ın konuşmacı olarak katıldığı “5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu Işığında Yeni Gelişmeler” konu panel gerçekleştirildi. Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Kılıç’ın yönettiği panelde konuşmacılar, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve sonrasındaki düzenlemeler hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Panelde konuşan Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, “2007 yılı Türkiye sigortacılık tarihi açısından bir milat. 2007 yılından sonra geçmişteki bütün gözetim ve denetim sistemleri, piyasa yapısı, kurumlar, hepsi tamamen değişti. Ama bunun etkileri tabii ki zaman içerisinde hissedilecek.” dedi. 2010 yılında sigortacılık hususunda asıl uygulamanın başladığını ifade eden Genç, slayt eşliğinde 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ve sonrasındaki düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı. Panel sonrası panelistlere plaket takdimi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nün ev sahipliğini gerçekleştirdiği 4 saat süren panele Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Yücel, Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şenol, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Önal, İşadamları, C.Ü. Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ile öğrencileri katıldı.