• 11 Aralık 2015

'Cephelerin Şeffaf Yüzü Mimari Camlar' Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı tarafından, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı öncülüğünde hazırlanan programda cam sanayisinin önemimden bahsedildi. Programa Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mimarlık Fakültesi Laboratuvarı’nda sunumunu yapan Cam sanayisinde dünya liderleri arasında olan bir firmanın yetkilisi Hüseyin Sefa Ertan ve yardımcısı Dilara Ayaz, camın otomotiv, inşaat gibi birçok sektörde büyük bir pazar alanına sahip olduğunu ifade ederek, “cam gerçekten hemen hemen hayatımızın her yerinde var ve artık daha gelişmiş teknolojiyle üretilmeye, şekillendirilmeye başlamıştır. Özellikle ısı yalıtımında camın rolü oldukça fazladır. Sadece duvarlara ısı yalıtımı yapmak ısı sorununu ortadan kaldırmaz. Doğru camı kullanmak bir evin ısınma masraflarını yarı yarıya düşürür. Bu maliyeti göz önüne alırsak ciddi bir kar içinde olduğumuz kesindir” dedi.

Aralık