Haberler

  • 10 Aralık 2015

Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Konulu Sempozyum Düzenlendi

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği” adlı sempozyum düzenlendi.
 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretim elamanları, il protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, “İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde  aynı zamanda farkındalık yaratmak, kamuoyu, ilgili kurum ve kişileri bilgilendirmek amacındayız. Kanun kapsamında, Üniversitemizde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği  Kurulu’ oluşturduk. Bu kurul, Üniversitemizin kanun kapsamında yapması gereken acil eylem planları, iş hijyeni, ilk yardım, yangınla mücadele ve risk değerlendirmesi gibi konularda neler yapılması gerektiği ve yapılacak çalışmaların koordinasyonunu yapıyor. 50.000’den fazla öğrencisi ve 5000 personeli bulunan Üniversitemizin de İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yükümlülüklerini yerine getirmesi kaçınılmaz. Yakın zamanda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5. maddesinde yapılan değişiklikle artık 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre İş Güvenliği Uzmanı olabilecek, Üniversitelerimizim Mühendis yetiştiren Fakülteleri ile Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümlerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği dersi okutulması zorunlu hale getirildi. Bunun dışında Fen Bilimleri Enstitüsü’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim dalı açılarak tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci alınmaya başlanmıştır. Üç Meslek Yüksekokulumuzda ise İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Programı açılmıştır. Bir yandan kanunun hükümlerini yerine getirirken, diğer yandan eğitim süreciyle beraber bu alanda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Böylece çok önemli bulduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda kanunun ön gördüğü hükümlerin eksiksiz yerine getirilmesi adına gayret gösteriyoruz. Başta Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar olmak üzere, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Sempozyumda Vali Alim Barut, sempozyumu düzenleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’a plaket takdim etti.
 
Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun ilk oturumunda, Cumhuriyet Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Subaşı ve İstanbul İş Güvenliği Uzmanları Derneği Başkanı, İş Güvenliği Uzmanı Sadık İleri, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği Sempozyum, öğleden sonra yapılan 2. ve 3. oturumlarla sona erdi.
     

10

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B