• 10 Aralık 2015

'Türk İslam Edebiyatından Seçme Beyitler ' Adlı Şiir Sohbeti Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından “Türk İslam Edebiyatından Seçme Beyitler “ adlı şiir sohbeti düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şiir sohbetine Vali Alim Barut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Ergüngör, fakülte dekanları, öğretim elamanları ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Dekan Prof. Dr. Erturhan, programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akkaya ise Türk İslam Edebiyatı’ndan beyitler okuyarak,  “Türk İslam Edebiyatı’nın dünya edebiyatı üzerinde büyük etkileri olmuştur. İlahi aşk,  Türk İslam Edebiyat şiirlerinde işlenen ana unsur olmuştur “ dedi.

Ayrıca Prof. Dr. Akkaya, Türk İslam Edebiyatı ile ilgili çeşitli bilgiler vererek, öğrencilere ilgili kitapları okumalarını  ve incelemelerini tavsiye etti.
Programın sonunda Vali Alim Barut,  Prof. Dr. Hüseyin  Akkaya’ya plaket takdim etti.

Aralık