Haberler

  • 09 Aralık 2015

Osmanlı'dan Cumhuriyete Örnek Bir Türk Kadın: Fatma Aliye Hanımın Hayatı ve Görüşleri Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tarih Kulübü (CÜTARK) öğrencileri tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Osmanlıdan Cumhuriyete Örnek Bir Türk Kadın: Fatma Aliye Hanımın Hayatı ve Görüşleri” konulu konferans düzenlendi. 
 
Konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim elemanları, öğrenciler katıldı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebahat Göçeri, Fatma Aliye’nin Türk tarihinin ilk kadın filozofu olduğuna değinerek, “Fatma Aliye çocukluğundan beri okumaya ve öğrenmeye büyük bir merakı vardı. Eline geçen bütün dokümanları, kitapları okurdu. Bunun için ufku geniş ve çok bilgili bir insan haline gelmiştir. Fatma Aliye aynı zamanda kadın hareketlerini savunan bir kişiydi. 
 
Kadınların  okuması gerektiğini sürekli vurgulayan bir insan olduğunu belirten Doç. Dr. Göçeri,  “Fatma Aliye zamanla asıl duruşundan sapmadan  batıya yönelerek,  küçük yaşına rağmen Fransız kitaplarını okumaya,  Fransızca öğrenmeye başladı. Zamanla çeviri yapmaya, babasıyla Fransızca mektuplaşmaya başlamıştı. Fatma hanımın çeviri kitaplarındaki imzasına kimse inanmazken, Fatma Aliye’nin adı 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’de tekrar anılmaya başlandı” dedi. 
 
Programın sonuna Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel,  tarih kulübü öğrencilerine ve Nebahat Göçeri’ye emeklerinden dolayı teşekkür ederek,  günün anısına teşekkür belgesi takdim etti. 
 

09

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B