• 07 Aralık 2015

'Terapist kimdir' Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü Öğrencileri tarafından “Terapist Kimdir” konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Amfi’de gerçekleşen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Uzman Psikiyatr Suzi Amato,  meslek hayatı boyunca kendisine gelen kişilere hasta gözüyle bakmadığını ve o insanları hasta olarak görmediğini ifade ederek,  “hasta kişilere her zaman danışmanlık kelimesini kullandım. Bana gelen danışmanları tedavi etmek gibi bir amacım hiç olmadı veya onların nasıl davranmaları gerektiğini söylemedim çünkü bu insanlar hasta veya eksiklikleri olan kişiler değillerdir. Ben sadece bu kişilere oldukları gibi davranmalarını söylüyorum ve bunun için onlara yardımcı oluyorum. Bu insanların halinden anlamak için kitaplar okumak  tek başına yeterli olmuyor. Kendimizi onların yerine koymamız,  onlarla empati yapmamız gerekir. Ancak bu şekilde iyi bir psikiyatr olunabileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Aralık