Haberler

  • 11 Ekim 2010

Divriği Meslek Yüksek Okulumuzun ismi Düzenlenen Törenle Değiştirildi.

 Üniversitemiz senatosu tarafından, Divriği Meslek Yüksek okulunun ismi, düzenlenen törenle Nuri  Demirağ Meslek Yüksekokulu olarak değiştirildi. Yüksekokulumuzun Konferans  salonuna ise, Nuri Demirağ’ın kardeşi Naci Demirağ’ın  ismi verildi. Düzenlenen  törene, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Rektör Prof.Dr. İlyas  Dökmetaş,Üniversitemiz  eski Rektörü  hayırsever iş adamı Prof.Dr.Mahir Tevruz, Rektör Yardımcılarımız  Prof.Dr.Hasan Elden,Prof.Dr.Meftuni  Yekeler, Nuri  Demirağ’ın torunu Emir Uzunoğlu, Divriği  Kaymakamı Salih Aydın,İlçe Belediye Başkanı Hakan Gök, fakülte dekanları, Nuri Demirağ  Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ziya Gökalp Göktolga, öğretim  üyeleri  ve öğrenciler katıldı.Törende ilk olarak, ismi değiştirilen Nuri  Demirağ Meslek Yüksekokulu  ve  Naci Demirağ  konferans salonunun  açılışı gerçekleştirildi. Açılışı, Vali Yardımcısı  Kemal Şahin, Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, üniversitemiz  eski  Rektörü Prof.Dr.Mahir Tevruz, Nuri Demirağ’ın  torunu  Emir  Uzunoğlu, Kaymakam Salih Aydın, Belediye Başkanı Hakan Gök  birlikte gerçekleştirdi. Törende ilk olarak konuşan Nuri Demirağ’ın torunu Emir Uzunoğlu, Nuri ve Naci Demirağ’ın Türkiye genelinde yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve ülkemizin gelişmesinde yaptığı katkılar hakkında bilgiler  verdi. Uzunoğlu,  Demirağlar’ın topluma duyarlı örnek alınacak kişiler olduğunu belirtti. 

Okul  Müdürü  Doç.Dr.Ziya Gökalp Göktolga  ise, yüksekokul  hakkında davetlilere bilgiler  vererek  törende  emeği geçenlere  teşekkür  etti.
Divriği  Belediye  Başkanı  Hakan Gök, Divriği  ilçesinde yapılan  çalışmalar  hakkında  bilgiler  verdi. Başkan Gök, Nuri Demirağ ve Naci Demirağ’ın Sivas ve Divriği’ne  büyük hizmetleri olduğunu belirterek, Divriği’nin içme suyu şebekesinin  Naci Demirağ tarafından yapıldığını  belirtti. Kaymakam Salih Aydın konuşmasında, Nuri ve Demirağ  isminin  Yüksekokula  verilmesinden dolayı, Rektör  Dökmetaş’a  ve üniversitemiz  senatosuna, minnet  duyduğunu  belirtti. Divriği  ilçesinde yetişmiş hayırseverlerin, Divriği’ni yalnız  bırakmayarak, hayır yaptıklarını  ifade  eden Kaymakam Aydın, hayırseverlerin  isimlerinin  yaşatılmasının, gurur  verici olduğunu ifade etti. Üniversitemiz  eski Rektörü Prof.Dr. Mahir Tevruz ise, İlçe  halkının  halim selim ve dürüst  insanlar  olduğunu  belirtti. Nuri ve Naci Demirağ’ın, Divriği halkının gönlünü  kazanan  kişiler  olduğunu  belirten Tevruz, Nuri Demirağ ve Naci Demirağ’ın Yurt  genelinde  yaptıkları eserler hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş konuşmasında, Türkiye’de ve Sivas’ta yaşayan değerlerin yaşatılması  gerektiğine  inandığını vurguladı. Dökmetaş,  Emeği geçmiş  değerlerimizi   ön plana çıkarmak istediklerini ve isimlerinin  yaşatılması  gerektiğini  ifade  etti. Prof.Dr.İlyas Dökmetaş “Bizler Nuri Demirağ’lar yetiştirebilirsek, onları bu topluma  kazandırabilirsek,onları bu toplumdaki gençlere tekrar hatırlatabilirsek ülkemiz daha başarılı olur” dedi. Rektör Dökmetaş, isim değiştirmekle kalınmaması gerektiğini belirterek, Yüksekokullarımızın yeni programlarla ve bölümlerle desteklenmesi ile, İlçelerimizin gelişmesi ve  büyümesinde etkili olduğunu vurguladı. Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Divriği ilçesinin hayırseverlerle öne çıkan bir ilçe olduğunu  belirtti. Nuri Demirağ’ın hayatı hakkında bilgiler veren Şahin, öğrencilere, Nuri Demirağ ve Naci Demirağ’ı örnek almaları gerektiğini ifade etti. Şahin, bu ülkede Nuri Demirağlar’ın yetişeceğine inandığını belirterek, Demirağ’ın, ülkemizde demiryolu ve havayollarına büyük emekleri ve çalışmalarının geçtiğini ifade etti. Törenlerin ardından Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş tarafından, Üniversitemiz eski Rektörü Prof.Dr. Mahir Tevruz, Nuri Demirağ’ın torunu,  Emir Uzunoğlu ve Sanatçı Melike Demirağ’a katkılarından dolayı  plaket takdim etti. Program Melike Demirağ’ın verdiği konserle son buldu.

11

Ekim

2010

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B