Haberler

  • 30 Kasım 2015

Eğitim ve Eczacılık Fakültesi Dekanları YÖK'TE Gerçekleşen Toplantıya Katıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’te gerçekleşen toplantılara katıldı.
 
Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversiteleri eğitim fakültesi dekanları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin bütün yönlerini görüşmek üzere "Fakülte Dekanları ile Yapılan Toplantılar" kapsamında Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen toplantı ile 2015 yılı içinde ikinci kez bir araya geldi. 
 
Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman'ın moderatörlüğünde devam etti.
 
Toplantıda kalkınma planları kapsamında temel becerilere uygun şekilde öğretmen yetiştirilmesiyle ilgili hususlar görüşülürken eğitim fakültesi programları hakkında gerekli güncellemelerin yapılması konuları müzakere edildi.
 
Toplantıda ayrıca pedagojik formasyon programları ile alan öğretmenliği yüksek lisans programları hakkında görüşme yapılırken bundan sonraki dönemde eğitim fakültelerinde gerçekleştirilecek yenilikler de görüşüldü.
 
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım ise YÖK’te gerçekleşen Eczacılık fakültelerinde verilen eğitiminin niteliğinin artırılması ve tüm boyutlarıyla ele alınması amacıyla Yükseköğretim Kurulunda Türkiye'deki eczacılık fakültesi dekanlarının katıldığı bir toplantıya katıldı. 
 
Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu katıldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu'nun moderatörlüğünde devam etti.
 
toplantıda "Eczacılık Fakültesi, Mezuniyet Öncesi Eczacılık Eğitimine İlişkin Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı"nın uygulanması ve eczacılık eğitiminde ortaya çıkan sorunlar ile bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.
 

 

30

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B