Haberler

  • 24 Kasım 2015

Kosova Prişhtina Üniversitesi'nde Eğitim Sistemi Adlı Konferans Düzenlendi

Prişhtina Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında imzalanan işbirliği çalışmaları kapsamında Kosova Prişhtina Üniversitesi’nde Eğitim Sistemi adlı konferans düzenlendi. 
 
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hilmi Bulut, Sivas Dostluk Platformu Başkanı Hüseyin Kaptan, Kosova eski Bakanı Afrim Hoti, Prişhtina Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bujar Dugoli, Prof. Dr. Sali Ahmeti, Prof. Dr. İbrahim Gashi, Senatör Naser Pajaziti, Platform Başkan Yardımcısı Mesut Acıöz,  Sivas Kosova Dostluk Platformu Onursal Elçisi Mehmet Yarar ile birlikte davetliler ve öğrenciler katıldı. 
 
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, derin tarihe dayanan çok önemli bağların ve dostlukların olduğunu ifade ederek, “onlar bizim her zaman kardeşlerimiz oldular. Türkiye olarak biz her daim Kosova Devleti’nin yanında olduk, kendilerini bir kardeşimiz olarak bildik. Üniversitemiz olarak Prişhtina Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği çalışması değerini giderek arttırıyor. Yaptığımız bu işbirliği ile bu ortak çalışmayı çok ileriye taşıyacağımızı ümit ediyor, davetlilerimize teşekkür eder programın faydalı geçmesini temenni ederim” ifadelerine yer verdi. 
 
İngilizce Mütercim-Tercümanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Yavuz’un çevirmenliğini yaptığı Programda daha sonra Kosova eski Bakanı Afrim Hoti, geçmişte çok zorluklar yaşadıklarını ifade ederek, Cumhuriyet Üniversitesi ile bu zorlukları paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Afrim Hoti Prişhtina Üniversitesi hakkında bilgiler vererek emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
 
Sivas Kosova Dostluk Platformu Onursal Elçisi Mehmet Yarar ise kardeş dost ülke Kosova’yı temsil etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki üniversite içinde önemli çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. Yarar daha sonra programda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli ve fakülte dekanları tarafından Kosova eski Bakanı Afrim Hoti, Prişhtina Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bujar Dugoli, Prof. Dr. Sali Ahmeti, Prof. Dr. İbrahim Gashi ve Senatör Naser Pajaziti’ye teşekkür belgeleri takdim edildi. 
 
video'yu izlemek için tıklayınız:
 
 
 

24

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B