Haberler

  • 23 Kasım 2015

Priştina Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Üniversitemize Ziyaret

Priştina Üniversitesi ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında devam eden işbirliği kapsamında Üniversitemize gelen Kosova eski Bakanı Afrim Hoti, Priştina Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bujar Dugoli, Prof. Dr. Sali Ahmeti, Prof. Dr. İbrahim Gashi, Senatör Naser Pajaziti, Sivas Dostluk Platformu Başkanı Hüseyin Kaptan, Başkan Yardımcısı Mesut Acıöz,  Sivas Kosova Dostluk Platformu Onursal Elçisi Mehmet Yarar ile birlikte Rektör Prof. Dr. Faruk Kocack’ı makamında ziyaret etti. 
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk’un da bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  Kosova heyeti ile görüşerek Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. 
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kosova’dan gelen öğretim üyelerine Platform Başkan Hüseyin Kaptan ve Mehmet Yarar’a teşekkür ederek, daha önce Üniversitemiz ile yapılan genel protokol çerçevesinde işbirliği hususlarını görüştüklerini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık, önümüzdeki dönemde yapılması gerekenleri somutlaştırmaya çalıştıklarını kaydederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “davetlilerimiz öğrencilerimize yönelik Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde ve Tıp Fakültesi’nde bir konferans verecekler.  Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ve diğer fakültelerimizde ne tür bir işbirliği yapabiliriz bunları görüşüyoruz. Ben bu organizeye vesile olan Kaptanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kaptan’a, Mehmet Yarar ve ziyarete gelen değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Priştina Üniversitesi ile işbirliğimiz birçok üniversiteye örnek olacak şekilde gelişecek, karşılıklı ziyaretlerimiz olacak,  öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi ortak projelerimiz olacak” şeklinde konuştu. 
 
Priştina Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gashi ise Sivas’a ilk defa geldiklerini ve çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve ekibine teşekkür ederim. Bu ilişkilerin son derece anlamlı geçmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu işbirliği geliştirmek istiyoruz” dedi. 
 
 
Sivas Kosova Dostluk Platformu Başkanı Hüseyin Kaptan ise işbirliği konusunda katkılarını esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve senato üyelerine teşekkür ederek, “kısa zamanda platform olarak çok işler yaptık. Daha önce Dünden Bugüne Balkanlar adlı konferansımızı Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın destekleriyle gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi Priştina Üniversitesi’ne davet ederek kendilerini ağırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız 1000 yıllara dayanan kardeşliğimizi ve dostluğumuzu her zaman sürdürmektir” ifadelerine yer verdi. 
 
 
Kosova heyeti daha sonra Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Buyruk ve Prof. Dr. Sami Hizmetli ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile Tıp Fakültesi’ni ziyaret ederek,  Dekanlar Prof. Dr. M. Hilmi Bulut ve Prof. Dr. Okay Bulut’dan fakülte hakkında bilgiler aldı.  
 

23

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B