Haberler

  • 23 Kasım 2015

Üniversitemizde Rugby Dostluk Maçı Düzenlendi

Gürcistan Tiflis Ragbi Takımı ile Üniversitemiz Cumhuriyet Kartalları Rugby  Takımı arasında dostluk maçı Cumhuriyet Stadyumu’nda gerçekleştirildi.
 
İki ayrı devre olarak 10’ar dakika süren karşılaşmalarda  oyuncular zorlu bir mücadele verdi. İlk maçta Tiflis grubuna 35-19 gibi bir skorla yenilen Cumhuriyet Kartalları, ikinci maçta ise Rugby konusunda profesyonel olan Tiflis ekibine 25-21’lik bir skorla mağlup oldu.
 
Cumhuriyet Kartalları Rugby Takımı Baş Antrenörü Azeri Amir Aliev, Rugby oyununun artık Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğini ifade ederek,  “başta Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere bu organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
Gürcü Antrenör Nicolas Skourias ise Üniversitemiz takımını ve oyuncuları tebrik ederek, “Sivas’ta Rugby Takımı olması beni oldukça mutlu etti. Bunun Türkiye’ye örnek olması gerekiyor. Biz rakibimizi küçümsemedik ve bize gerçekten büyük bir savunma direnci gösterdiler. Bunun için bizlere katkı sağlayan,  bizi davet eden Cumhuriyet Üniversitesi’ne teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
 
 
Misafir Takım Oyuncuları’ndan Ziyaret
 
Dostluk karşılaması öncesinde Gürcistan Tiflis Rugby Takımı Gürcü Antrenörü Nicolas Skourias ve takım oyuncuları,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ile Senato Salonu’nda biraraya gelerek, Üniversitemiz hakkında bilgiler aldı.
 
Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı’nın da katıldığı ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul, Antrenör Nicolas Skourias ve oyuncularına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek,  karşılaşmanın centilmenlik içinde geçmesi temennisinde bulundu ve davetlilere çeşitli hediyeler takdim etti.  
 
 
 
 
 
 

23

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B