Haberler

  • 19 Kasım 2015

'Kalandar Soğuğu' Adlı Sinema Filmi, 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nden Büyük Ödülle Döndü

Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Bilal Sert’in senaryosunu yazdığı ve CMYO Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü 2007 yılı mezunu Mustafa Kara’nın Yönetmenliğini üstlendiği Türkiye ve Macaristan ortak yapımı "Kalandar Soğuğu", 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde de iddialı yapımlar arasında yer alıyor.
 
Film Japonya'da düzenlenen 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nden "Wowow En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerinin sahibi oldu. 
 
Filminin senaristi Öğretim Görevlisi Bilal Sert, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Altın Portakal’la dönmek istediklerini söyleyerek, filmin rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği bir mekanda, Karadeniz'in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet ve ailesinin hikayesini anlattığını söyledi.
 
Sert, Tokyo Film Festivali'nin sinema dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olduğuna işaret ederek, "Dünya sinemasından seçilen birbirinden başarılı on beş filmle yarıştık. Türk sinemasına bu ödülleri kazandırdığımız için gururluyuz. Festivalde geçirdiğimiz on gün boyunca basın toplantıları, izleyici söyleşileri ve daha pek çok etkinlikle sinemamız adına mütevazı bir katkı sunabildiğimizi düşünüyorum, bu da bizi mutlu ediyor" dedi.
 

19

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B