Haberler

  • 19 Kasım 2015

Üniversitemiz Hastanesi Laboratuarları Ruhsatlandırıldı

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji, Patoloji ve Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuarları,  Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldı.
 
09/10/2013 tarih ve 28790 sayılı Tıbbi Laboratuarlar Yönetmeliği gereğince, mevcut tıbbi laboratuarların 31/12/2015 tarihine kadar yönetmeliğe uyum sağlamaları ve ruhsat almaları zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Hastanemizde bulunan laboratuarlarımıza ruhsat alabilmek için gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanıp, teknik donanım sağlanarak ruhsat için Sağlık Bakanlığına müracaat edildi. Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından 18.06.2015 tarihinde Hastanemiz laboratuarlarında değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Mikrobiyoloji, Patoloji ve Biyokimya laboratuarlarına ruhsat verildi.
 
Hastanemiz Mikrobiyoloji AD, Patoloji AD. ve Biyokimya AD’na Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Tıbbi Laboratuar Ruhsatları” İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Demet Koçun ve Necmettin Çimen tarafından Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Mikrobiyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı, Patoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Şahande Elagöz, Biyokimya AD. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Demirpençe’ye takdim edildi.
 
Başhekimlikte gerçekleşen ruhsat takdimine, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Prof. Dr. Levent Özdemir, Başmüdür Rahmiye Gültekin ile Hastane Müdür Yardımcısı Şule Aydın katıldı. Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe,  ruhsatları almak için büyük bir emek sarf edildiğini belirterek,  emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti
 

19

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B