Haberler

  • 18 Kasım 2015

Organik Bilimsel Oyuncaklar, Ders Materyalleri ve Deney Setleri Üretiliyor

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Kartal tarafından Üniversitemiz Teknokent bünyesinde kurulan Ankatech Firması ürünlerini çıkartmaya başladı.  
 
Okul öncesi çocuklardan başlayıp Üniversite düzeyine kadar olan gruplara organik bilimsel oyuncaklar, eğitim öğretim sırasında anlaşılması zor olan konuları ve kavram yanılgılarını önleyecek ders destekleyici materyaller ve üst gruplar için modern deney setleri geliştirmeyi kendisine hedef alan Ankatech ürünleriyle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sebahattin  Kartal, “çocukların bilimsel ve zihinsel düşünme becerilerini geliştiren, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi konuların farkındalığını ortaya çıkaran materyaller” olarak ifade etti. 
 
Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Kartal, bilimsel oyuncaklarla ilgili olarak ise,  “bilimsel oyuncaklar geliştirilirken Warldorf ve Montessori yaklaşımları dikkate alınmıştır. Buna göre; Kalp, Akıl ve Yetenek! Erken çocukluk dönemi eğitim programlarından biri  olan warldorf yaklaşımı ile çocukların daha aktif, sorgulayarak, tartışarak farklı düşünme biçimlerini öğrenmesi mümkün. Henüz oyun çağında olan erken çocukluk dönemi çocukların yapılandırılmış kısıtlı ve tek yönlü materyallerle masa başına hapsedilmiş halde eğitilmesi yerine yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesi mümkün. Bu bir keşif. Biz eğitimciler ve ailelere düşen ise bu küçük kaşiflere destek olmak“  şeklinde konuşarak,  ‘Çocuklar Bilsin Diye’ sloganı ile bilimsel oyuncakların rolünü değerlendirdi. Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Kartal, bu  projenin tipik bir Üniversite sanayi işbirliği projesi olduğunu, ürünlerin Üniversitemiz Teknokent bünyesinde tasarlandığını  ve üretilmeye başladığını söyleyerek,  aşağıdaki iletişim bilgilerinden temin edilebileceğini sözlerine ekledi. 
 
Yrd. Doç. Dr. Sebahatin Kartal,  Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret ederek Cumhuriyet Teknokent’de üretilen ürünler hakkında bilgiler verdi. 
 
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Üniversitemiz bünyesinde üretilen her ürünün çok önemli olduğunu ve destekçisi olduğunu ifade ederek, Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Kartal’a  başarılar diledi ve teşekkür etti. 
 
 
www.bilimsel-oyuncak.com
www.ankatec.com
sebahattinkartal@gmail.com
Tel: 0 534 226 60 10
 

18

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B