Öğrencimiz Bayam, Yemek Yarışmasında Dünya 4.'üncüsü Oldu
Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği 1. Sınıf öğrencisi Buğra Bayam, Antalya Alanya’da düzenlenen Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması’nda dünya genelinde 4.’üncü Türkiye genelinde ise 2. oldu.
Öğrencimiz Bayam Tavuk Kategorisi’nde Saray Mutfağı’ndan Mahmudiye Yemeği ile MERİT Belgesi almaya hak kazanarak yine girdiği Yılın Altın Öğrencisi kategorisinde Sivas Mutfağı’ndan Peskutan Çorbası Pehli Yemeği ve Hurma Tatlısıyla adından söz ettirdi.
16 ülke ve Türkiye’den 20 üniversitenin katıldığı yarışmalarda Üniversitemizin adını en iyi şekilde temsil eden öğrencimiz Buğra Bayam, Cumhuriyet MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Öğretim Görevlisi İlker Öztürk ile birlikte Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Kocacık, öğrencimiz Bayam’ı ve hocalarını tebrik ederek, Şubat 2016 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek yarışmalarda öğrencimize başarılar diledi ve teşekkür etti.
Öğrencimiz Bayam ise yarışmalar hakkında bilgiler vererek, Rektör Prof. Dr. Kocacık, CMYO Müdürü Prof. Dr. Şengönül ve bölüm hocalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.