Haberler

  • 17 Kasım 2015

Kültürden İrfana Cemil Meriç Adlı Program Düzenlendi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürlüğü Çınaraltı Gençlik Söyleşilerinin organizesiyle ‘Vefa Günleri,  Medeniyetimize Ruh Katanlara Saygıyla’ etkinlikleri kapsamında  Sosyolog Ümit Meriç’in verdiği ‘Kültürden İrfana Cemil Meriç’ adlı konferans düzenlendi. 
 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Alim Barut, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya,  Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, KYK Genel Müdür Yardımcısı Recep Ali Er, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Kültür Müdürü Kadir Pürlü, KYK Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, fakülte dekanları öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
KYK İl Müdürü Tunç’un açılış konuşmasının ardından programda Ney dinletisi gerçekleştirildi.
 
Cemil Meriç’in kızı Ümit Meriç konferansta babasıyla ilgili anılardan bahsederek, babasının ülkemizin 20. yy’da yetiştirmiş olduğu en çilekeş düşünürlerden olduğunu vurguladı. Ümit Meriç,  “babamın birinci vasfı çilekeş olmasıdır. Zira 38 yaşlarında gözlerini kaybetmiştir. Çoğu eserlerini gözlerini görmediği dönemde kaleme almıştır. Hayatını kitaba adamış bir düşünürdü. Cemil Meriç’in hayatı herkese örnek olacak bir hayattır. İmkânsızların mümkün olabileceğini gösteren bir hayatı vardır. Gözleri görmeyen bu insan Türkiye’de 40. baskıya kadar gelen eserlerini 12 ciltlik külliyatını karanlıklar içindeyken kaleme almıştır. Bu açıdan dünya düşünce ve edebiyat tarihinde bir ikinci örneği yoktur. Cemil Meriç’in bugün Türkiye’de yaşayan ve okuyan 78 milyon insanın eserlerine hürmet edilen bir insan kimliği kazanması şüphesiz büyük bir ciddiyete ve bir takım üstün vasıflara sahip olmasıyla ifa edilebilir” şeklinde konuştu. 
 
Programda daha sonra KYK Genel Müdür Yardımcısı Er ve İl Müdürü Tunç, Ümit Meriç’e Hayat Ağacı motifli plaket takdim etti.  
 
Programın vıdeosu için tıklayınız
 

17

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B