Haberler

  • 13 Kasım 2015

Profesyonel Dağcı Tunç, K2 Tırmanış Anılarını Öğrencilere Anlattı

Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun düzenlediği Profesyonel Dağcı, Dağ Rehberi, Yazar, Tunç Fındık tarafından verilen  ‘K2 Tırmanışı’ söyleşi programı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
 
Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Cuğ, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Söyleşide Tunç Fındık, Çin ve Pakistan sınırında dünyanın en yüksek ikinci tepesi olan, istatistiklere göre her üç kişiden birinin hayatını kaybettiği K2 Dağı’nı  ve dağa tırmanış maceraları hakkında bilgiler verdi. 
 
Fındık konuşmasında,  K2 Dağı’na Çin ve Pakistan sınırında bulunmasından dolayı, Pakistan hükümetinden özel izin ve belli bir ücret karşılığında çıkıldığını ifade ederek,  K2 Dağı’nın yüksekliğinin 8.611 metre olduğunu söyledi. Dağın gece ortalama ısısının -20 iken,  gündüz bir anda +30 dereceye çıktığını belirten Dağcı Fındık, K2 Dağı’nın gece ve gündüz ikliminin çok fazla farklılık gösterdiğini söyledi ve dağa tırmanışın 65 gün sürdüğünü dile getirdi. Dağa günde ortalama 8 -10 saat yüründüğünü belirten Fındık,   K2 dağına çıktığı tehlikeli tırmanışa ait fotoğraflardan paylaştı. 
 
- K2’ye Çıkan 2. Türk-
 
K2 Dağı’na çıkan 2. Türk unvanını kazanan Fındık, 8000 metre ve üzeri yükseklikte 14 ayrı dağların tümüne çıkmayı başardığını söyleyerek, Everest Dağı’na  iki kere farklı  rotalardan çıkan ilk Türk olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Tunç Fındık, ‘Dağcılık-Zirvelerin Özgürlüğü‘ başta olmak üzere toplam 2500 sayfayı bulan dağcılıkla ilgili 5 ayrı kitabın İngilizceye çevirisini yaptığını da ifade ederek, kendisine ait 9 adet özgün kitap olduğunu belirtti. 
 
Program sonunda BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cuğ,  konuşmacı Tunç Fındık’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.
Fındık son olarak öğrencilere kitaplarını imzaladı.
 

13

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B