Haberler

  • 10 Kasım 2015

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleştirildi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz tarafından program gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Kocacık ayrıca Sivas’ta düzenlenen anma etkinlikleri ve çelenk sunma programına katıldı. Üniversitemizde düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, öğretim üyeleri, daire başkanları, idari personel ve öğrenciler Rektörlük binası önünde toplanarak, anma programının yapılacağı Kültür Merkezi’ne kadar Ata’ya Saygı yürüyüşünde bulundu. 
 
Kültür Merkezi’nde devam eden anma programına Başsavcı Vekili Cem Ali Çiftçi, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. 
 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ‘Güneşin Adı Mustafa Kemal Atatürk’ adlı slayt gösterimine yer verildi. Anma programında Okutman Ergun Tarıkahya tarafından “Yabancı Gözüyle Atatürk’ün Üstün Kişiliği” adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansta  Okutman Tarıkahya, “Atatürk müthiş bir askeri liderdir. İleri görüşlü, zeki bir insandı. Sohbeti geniş, temiz kalpli, hiç kimseye yüksekten bakmayan bir karakterdi. Atatürk; Türk Halk Müziği dinlemeyi çok severdi. Boş vakitlerinde ata biner ve arkadaşlarıyla oyun oynardı. Eğitimci, aynı zamanda sanatseverdi. Kısacası Ulu Önder, vatan kurtarıcı ve büyük bir komutan, usta politikacı örnek bir insandı” şeklinde konuştu. 
Okutman Tarıkahya ardından dünya liderleri, büyükelçiler, akademisyenler ve sanatçıların Atatürk için söyledikleri sözleri paylaştı. Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, Okutman Tarıkahya’ya günün anısına “Teşekkür Belgesi” takdim etti. 
 
Ata’ya Saygı Koşusu Düzenlendi 
 
Üniversitemizde düzenlenen anma etkinlikleri sonunda Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu tarafından Ata’ya Saygı Koşusu’ düzenlendi. Erkeklerin 3000 metre bayanların ise 1500 metrede ter döktüğü yarışlarda erkeklerde 1. Oğuz Akbulut, 2. Ahmet Akal 3. İzzet Bardakçı 4. Mesut Ayaz, 5. İsa Savaş, 6. Mustafa Alpay Cinaklı olurken, bayanlarda ise 1. Şerife Salbaş, 2. Serap Dağ, 3. Hilal Çelik, 4. Şule Ardıç, 5. Tuğba Bektaş, 6. ise Ümran Temir oldu. Öğrencilerin madalya ve ödülleri Başsavcı Vekili Cem Ali Çiftçi, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel ve Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır tarafından takdim edildi. 
 

10

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B