Haberler

  • 06 Kasım 2015

6. Geleneksel Sivas Günleri Başladı

Sivas Platformu tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleneksel Sivas Günleri İstanbul Maltepe Sahil Alanında düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programına, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Valisi Alim Barut, İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem, Osman Boyraz, Hasan Turan, Ravza Kavakçı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ertan Buyruk, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır ile çok sayıda kaymakam ve belediye başkanı, Sivaslı siyasetçi, bürokrat ve iş adamının yanı sıra İstanbul’da yaşayan Sivaslılar katıldı.

 TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, marka şehir Sivas’ın çok büyük değerlere sahip olduğunu ancak tanıtım problemi yaşadığını söyledi. 

Yılmaz, “Sivas’ın sahip olduğu Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Muzaffer Sarısözen, Divriği Ulu Camii, Kangal Köpeği gibi sayamadığımız bir çok değer var. Bize düşen görev ise Sivas’ı hak ettiği yere getirmek için çok çalışmak olmalıdır. Bu etkinlik, hem Sivas’ın tanıtımı hem de memleketinden uzakta yaşayan binlerce Sivaslının kaynaşması açısından çok önemli bir yere sahip. Ben İstanbul’a büyük Sivas diyorum. Çünkü 1 milyonun üzerinde Sivaslı İstanbul’da yaşıyor. Sivas Anadolu’nun ortasında bir orta direk ama büyük Sivas İstanbul’da” dedi.

 İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuşmasına Sivaslıları İstanbul’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sivas, kültür olarak şehir anlamını doldurabilen sayılı şehirlerimizden birisi. Sivas, Anadolu kültürünü İstanbul’a taşıyarak hem bir kültür kaynaşmasına neden oluyor hem de bir hareketlilik sağlıyor. Bu anlamda Sivaslıları burada görmekten dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 Sivas Valisi Alim Barut da Sivas’ın her köşesinde bir medeniyet izi taşıdığını söyledi. Sivas’ın sayısız medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Barut, “Zaman içerisinde birçok medeniyetin beşiği olan Sivas, Cumhuriyetimizin de kuruluşuna ev sahipliği yaptığı için oldukça mühim bir öneme sahip. Aynı zamanda birçok sanat ve devlet adamı da yetiştirerek kültürel mirasa önemli katkılarda bulunmuştur” dedi.

 Sivas Platformu kurucularından ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Ekrem Erdem ise Sivas’ın tarihi süreçte önemli bir yeri olduğunu söyledi. Erdem, “Sivas, Anadolu’da Türk ve İslam kültürünün yayılmasında etkin faktörlerden bir tanesi olmuştur. Selçuklu’ya başkentlik yaparak bu topraklarda adalet ve ilim irfan dağıtmıştır. Bir kültür merkezi Sivas’ın tüm değerlerini yaptığımız bu organizasyonla gelecek kuşaklara aktarmak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

 Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da organizasyonun önemli bir etkinlik olduğunu, binlerce Sivaslıyı bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiği söyledi.

Aydın, organizasyonun devam etmesini temenni ederek sözlerini noktaladı.

İstanbul Milletvekili Sivaslı Osman Boyraz ise Sivas’ın maddi ve kültürel değerlerinin saymakla bitirilemeyeceğini söyledi. Boyraz, binlerce Sivaslıyı bir araya getiren organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem ise geleneksel olarak düzenlenen Sivas Günleri’nin İstanbul’da yaşayan binlerce Sivaslıyı bir araya getirdiğini vurgulayarak, Sivas kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına bu organizasyonun önemine dikkati çekti. 

Sivas Platformu Başkanı Erdem, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar Sivas’ın tüm değerlerini gün yüzüne çıkarmak, İstanbul’daki gençlerimizle Sivas’ı bütünleştirmek adına çok önemli hizmetlere imza attık. Geleneksel Sivas Günleriyle geçmişimizi ve geleceğimizi bütünleştiriyoruz. Emeği geçen ve buraya katılan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

 Sivaslılar tarafından yoğun ilgi gören üniversitemiz standında Sivas Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ürünler ile stand alanında Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ebru çalışmaları büyük beğeni topladı. Ayrıca Üniversitemiz standını ziyaret eden Sivaslıların Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi personeli tarafından kan şekeri ve tansiyon ölçülerek, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından açılan diş bakım ünitesinde ağız ve diş taramaları yapıldı.

 ÜNİVERSİTEMİZ STANDINA PROTOKOL ÜYELERİNDEN ZİYARET

 6. Geleneksel Sivas Günleri’nde üniversitemiz adına açtığımız stant, protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda kurum kuruluş müdürü, bürokrat ve sivil toplum örgütü üyeleri standımızı ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ile görüştü.

06

Kasım

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B