Haberler

  • 30 Ekim 2015

YASAD ile Üniversitemiz Arasında Protokol İmzalandı

Sivas’a büyük yatırım; Sivas, yazılım istihdamının merkezi olacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın İsmet Yılmaz’ın öncülüğünde Türkiye’de bilişim sektörünün ihtiyacı olan istihdamı sağlamak amacıyla Cumhuriyet Üniversitesi ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde yazılım ve bilişim teknolojileri ders müfredatı ve içerikleri yazılım sektörünün talepleri doğrultusunda düzenlenecektir. Ayrıca yapılan işbirliği, Üniversitemizden mezun olan öğrencilerin bilişim sektöründe istihdam edilmesini kapsıyor. 

İmza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren,  Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Alonet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun, öğretim üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen törende,  TBMM Başkanı Yılmaz öncülüğünde Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ile YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş arasında protokol imzalandı

Yılmaz, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, protokolün gerçekleşmesinde emeği olan Yazılım Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ufuk Güneş’e ve Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a teşekkür ederek, “Tabi bu fikri oluşturan Tayfun Acarer’ e de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu protokoldeki amaç, iş garantili eğitim vermek. Cumhuriyet Üniversitesi mezunlarına sektörde iş imkanı sağlamak. Sektörün her yılki talebi 70 bin kişi fakat Türkiye’de şuan mezun olanların sayısı 10 binlerle ifade ediliyor. Çok büyük bir açık var. Sadece Hindistan’ın yazılım ihracatı 50 milyar dolar. Dolayısıyla Türkiye’nin de 4,8 trilyon dolarlık bir pazardan pay alabilmesi lazım. Bunun için ise nitelikli elemana ihtiyaç var. Bu nitelikli elemanlarında kaynağı üniversiteler. Bu protokol Üniversite-Sanayi işbirliğinin somut bir örneği olmuştur. İleriki dönemlerde bu işbirliğinin gelişmesi ile Türkiye yazılım pazarı büyüyecek, yazılım ihracı artacak, yazılım sektöründeki istihdam artacak ve bu sektörün beklentilerine uygun olarak öğrenciler yetişecek. Cumhuriyet Üniversitesi diğer Anadolu üniversitelerinden bir adım önde olacak. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise,  “Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ile Üniversitemiz arasında bugün imzalanan protokol, Üniversite-Sanayi işbirliği örneğidir. Üniversitemizde  çok önem verdiğimiz kaliteyi artırma adına yapılan bu protokol ile nitelikli insan kaynağı sağlama konusunda çok önemli bir adım daha atılmaktadır. Başta Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi  Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Bölümleri olmak üzere, tüm ön lisans ve lisans programlarındaki müfredatları yazılım sektörü ihtiyaçları doğrultusunda ve örnek olabilecek şekilde düzenlenecektir. Ayrıca ileri teknoloji ürünlerin geliştirilmesinde de YASAD ile ortak projeler yapılacaktır. Mezunlarımıza istihdam yönünden de büyük yarar sağlayacak olan YASAD ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin sağlanmasında büyük emeği olan TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’a,  YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Doğan Ufuk Güneş’e,  Tayfun Acarer’e, Serhat Özeren’e ve Alonet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun’a ayrıca katkısı olan emeği geçen herkese teşekkür eder, işbirliğinin hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi. 

YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise yaptığı konuşmada; “Bilişim sektörü, nitelikli insan kaynağı konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu protokolle, üniversitelerimiz bilgi ve iletişim sektörünün talep ettiği müfredat programı çerçevesinde öğrencilerini bir programdan geçirecekler. Üniversiteden mezun olur olmaz bu öğrencilerimiz Yazılım Sanayicileri Derneği tarafından işlerine yerleştirilecekler. Yani istihdam garantili sistemi yürürlüğe koyuyoruz. Sektörün her yıl 70 bin civarında yeni personel ihtiyacı bulunuyor. Bugün yaptığımız protokolle bu hedefe bir adım daha yaklaşmış olacağız. Türkiye'nin petrolü önümüzdeki yıllarda yazılım olacaktır" dedi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu eski Başkanı Dr. Tayfun Acarer ise konuşmasında TBMM Başkanı Yılmaz’ın direktifleriyle Sivas’a istihdam kaynaklı yatırımların yapıldığını ifade ederek,  YASAD olarak ilk kez Anadolu’da bir devlet Üniversitesi olan Cumhuriyet Üniversitesi ile bir protokol imzaladıklarını söyledi. Alo Net’in bunun en güzel bir örneği olduğunu vurgulayan Acarer, “Bu protokolün ayrı bir önemi var. Bu anlaşmanın içeriği şöyle; YASAD diyor ki! ‘benim istediğim koşullarda elemanları yetiştirin. Yetişmiş ve ara eleman olarak ben de mezun ettiğiniz bütün elemanları istihdam edeceğim. Pek çok büyük üniversitenin mezunlarının aylarca  iş aradığı koşullar oluyor. Cumhuriyet Üniversitesi’nde mezun olan öğrencileri bizlerde eleman olarak işe alalım deniliyor’  o açıdan hakikaten istihdam açısından son derece önemli. İnşallah bunun olumlu süreçlerini hep birlikte görürüz” şeklinde konuştu. 

30

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B