• 01 Ekim 2010

Zara MYO’da 15. Akademik Yılı Düzenlenen Törenle Açıldı

Üniversitemiz Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu, 15. akademik yılı, gerçekleştirilen törenle başladı. Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen törene, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İlçe Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, İl Genel Meclis Üyesi S. Ahmet Pala, Zasiad Başkanı Feti Aras, İşadamı Veysel Dursun, Zarasiad Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum amirleri ile öğrenciler katıldı. Tören öncesi Rektör Dökmetaş ve iş adamları, geçen yıl temelleri atılan, Orta Anadolu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulun inşasını gezerek incelemelerde bulundular.Törende ilk olarak konuşan Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan, yüksekokul hakkında bilgiler verdi.Üç yeni bölümün açıldığını söyleyen Bozdoğan, “Yerel Yönetimler, Çevre Koruma ve Kontrol, Harita ve Kadastro gibi bölümler açıldı.Yerel Yönetimler bölümüne ilk defa geçen yıl öğrenci aldık. Diğer iki bölümün akademik altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki yıl Harita ve Kadastro bölümüne öğrenci almayı düşünüyoruz.” dedi.

Açılış töreninde konuşan rektör dökmetaş, öğrencilerimize “sizler bu makamlara rektör olarak, dekan olarak, yüksekokul müdürü olarak bulunacaksınız.Türkiye Cumhuriyeti devleti bizlere bu imkanları sağlıyor.Bizim öğrencilik yıllarımız çok zor geçti, ama sizler bizlere göre çok daha şanslı kuşaklardansınız” dedi. Sivas’ın tarih,turizm ve  üniversiteler şehri olduğunu belirten Dökmetaş, 1220-1270 yılları arasında Sivas’ta dört tane üniversitenin olduğunu hatırlattı. Rektör Dökmetaş, “Sivas kültürün başkenti,  huzur şehridir.” dedi. Kredi Yurtlar Kurumu’na 500 öğrenci kapasiteli yurt binasının yapılacağını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, “Yurt binasının 1 veya 2 yılda tamamlanmasıyla ikişer, üçer öğrencili odalarda öğrencilerimiz kalacaklar” dedi.