• 01 Ekim 2010

Prof.Dr. Ahmet Gökbel, Aramızdan Ayrıldı.

Üniversitemizde uzun yıllar görev yapan üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Gökbel üniversitemizden ayrıldı. Prof.Dr. Gökbel için, üniversitemiz sosyal tesislerinde veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Sivas’ta 2000-2003 yılları arasında görev yapan Vali Lütfullah Bilgin, Vali Vekili Veysel Çifçi, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, İsmail Karadaş,Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Meftuni  Yekeler,emniyet Müdürü A.Kemal Seyhan,İl Müftüsü Yusuf Şahin,Kültür Müdürü Kadir Pürlü, öğretim üyeleri  ve davetliler katıldı. Yemeğin ardından veda konuşması yapan Prof.Dr. Ahmet Gökbel, üniversitemizde 15 yılı aşkın bir süre görev yaptığını belirterek, ayrılmanın zor olacağını belirtti. Sivas ve üniversitemizi çok sevdiğini, çok samimi dostluklar kurduğunu dile getiren Gökbel, buruk bir şekilde ayrıldığını, Sivas ve üniversitemizi unutmayacağını ifade etti. Rektör Prof.Dr.ilyas Dökmetaş ise ilk olarak, üniversitemizden ayrılan öğretim üyelerinin bazılarının emekli olduğunu ve büyük şehirlere yerleştiğini ifade etti.Rektör Dökmetaş, üniversitemizden  giden diğer  öğretim üyelerinin ise,farklı fakültelere Rektör,Rektör Yardımcısı,Dekan gibi yüksek makamlarda görev yapmak için  üniversitemizden ayrıldıklarını vurguladı.Öğretim üyesi sayımızın arttığını dile getiren Dökmetaş, veda eden Profesör  Gökbel’i daha iyi yerlerde görmek istediğini söyledi.Dökmetaş, “Prof.Dr.Gökbel, nereye giderse gitsin artık Sivas’lı, kepenek suyunu içen kişi Sivas’tan kopamaz.Her Öğretim üyemiz Sivas’ta bir değerdir” dedi. İlahiyat fakültesinin çok önemli proje ve çalışmalarının olduğunu dile getiren Rektör Dökmetaş, Prof.Dr. Ahmet Gökbel ve Ailesine, üniversitemizde yaptığı çalışmalar ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek, hayatlarında başarılar diledi. Belediye Başkanı doğan Ürgüp ise, Prof.Dr. Ahmet Gökbel ile Sivas’ta yeteri kadar bilinmeyen inanç kültürüne yönelik ortak çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Başkan Ürgüp, Prof.Dr. Ahmet Gökbel’in Sivas ve üniversitemize yaptığı katkı ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev ve hayatlarında başarılar diledi.Sivas il yöneticileri ve fakülte öğretim üyelerinin  veda konuşmalarının ardından, Rektörümüz  Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, Profesör Gökbel’e, üniversitemize katkılarının anısına teşekkür belgesi ve plaket verdi.Ayrıca, Belediye Başkanı Ürgüp ve çalışma arkadaşları tarafından Gökbel’e günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Ekim

2010