Haberler

  • 24 Ekim 2015

Rektörümüz Muharrem Ayı İftarına ve Aşure Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Âlim Barut ve il protokolü ile birlikte Cem Vakfı Sivas Şubesi’nin düzenlediği  ‘Muharrem Ayı İftar ve Aşure’ programına katıldı.

Programda konuşan TBBM Başkanı Sayın Yılmaz; "Bugün bize düşen Kerbela’nın acısından ve kederinden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği, sevgiyi, barışı yeniden ayağa kaldırmaktır. Böyle yaptığımızda Hz. Hüseyin’i ve Kerbelayı doğru anlamış, yeni Kerbelaların yaşanmaması için çalışmış oluruz. Bunun için öncelikle ortak bir sevgi ve barış diline ihtiyacımız var” dedi.

Vali Barut ise, İslam kelimesi barıştan gelir diyerek,  "Hiçbir zaman İslam ile kan bir araya gelen kelimeler, kavramlar değildir. Bugün de bu Muharrem ayından feyiz alarak insanlığın huzura ve refaha kavuşması için bize düşen neyse onları yapmamız gerekir" ifadelerine yer verdi.

Meclis Başkanı Yılmaz’ın ve Sivas Valisi Barut’un konuşmalarından sonra yapılan duayla iftar yemeğine geçilerek, oruçlar açıldı.

24

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B