Haberler

  • 24 Ekim 2015

Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, 'Sivas'ta Savunma Sanayinin Yeri ve Geleceği' Konulu Toplantıya Katıldı

Toplantıya TBMM Başkanı Sayın İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım, Vali Alim Barut, Milletvekili Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, ASELSAN Yonetim Kurulu  Başkanı Mustafa Murat Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk,  Aselsan Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı Baki Şensoy, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, ASELSAN yöneticileri, Üniversitemiz öğretim elemanları, TSO meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Programda konuşan TBMM Başkanı Sayın Yılmaz, "Aralık 2015’de üretime geçecek olan Sivas’taki ASELSAN Hassas Optik Sanayi Ticaret AŞ’ye şimdiden başarılar diliyorum. Bu fabrikanın Sivas'ta kurulmasına emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İnşallah hem Sivasımız için hem de ülkemiz için hayırlı olur. Tam bağımsız Türkiye olmak istiyorsak mutlaka savunma sanayimizi güçlendirmemiz lazım. Çünkü savunma sanayisine sahip olmayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir" dedi.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Yıldırım, Sivas ve Savunma. Bu iki kelimenin kendisine Sivas Kongresini hatırlattığını belirterek, "Sivas Kongresini anlamak savunmayı anlamakla aynı anlama geliyor. Türkiye Cumhuriyetinin işgalden kurturulması istiklal savaşımızın esaslarının belirlendiği tarihi şehir sivas; savunmanın, bağımsızlığın ne anlama geldiğini herkesten iyi bilir” şeklinde konuştu.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık da, “Günümüzde hayatın bütün alanlarını etkileyen temel unsurlar vardır;  bu unsurlar, bilginin üretilmesi ve bu üretilen bilginin ihtiyaçları karşılamasında kullanılmasıdır. Bu sistemi eşgüdüm içerisinde kurup işletebilen ülkeler, küresel pazarlara hakim ve dünyada öncü rol alan ülkelerdir. Bu çerçevede üniversitelerinde misyonu değişmiştir. Ülkemizin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi ve ekonomik güç olması için, katma değeri  ve bilimsel değeri yüksek olan teknoloji ağırlıklı ürünleri üretmeli, ekonomiye katkı sağlamalı ve küresel pazarlarda rekabet edebilmeliyiz. Bu misyon doğrultusunda Üniversitemizde,  özellikle ASELSAN ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile yakın işbirliği kurulmuştur. Bunda Sayın Başkanımız İsmet Yılmaz’ın katkısı çok büyüktür. Üniversitemizin öğretim üyeleri tarafından 2012-2015 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde Savunma Sanayisine yönelik toplam bütçesi 3,852,000 TL olan üç adet proje yürütülmüştür. ‘Kısa dalga boyu kızıl ötesi detektörü’, radar/anten sistemlerinde açığa çıkan ısı yüklerinin giderilmesine yönelik yüksek ısı iletkenlik ve kararlılığa sahip nano akışkanlar geliştirilmiş, gerek F-16 savaş uçaklarının Pod’larında açığa çıkan ısı yükünün depolanmasında,  gerekse taşınabilir tüm askeri aletlerin ısıl korunmasına yönelik,  ısıl iletkenliği karbon tabanlı nanoparçacıklar ile arttırılmış faz değişken malzeme geliştirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık’ın konuşmasının ardından sunumunu yapan Üniversitemiz Enerji Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerim Yapıcı ise, 2012-2015 yıllarında yapılan üç projenin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, radar sistemlerinde ısı yükünü alabilmek için bir proje tasarlandığını ve gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.  
Doç. Dr. Yapıcı, “Bu projeye kendi alanında en iyi proje diyebiliriz; çünkü maliyeti oldukça az,  verimi ise oldukça yüksektir. Üniversitemizin bu alanda bundan sonraki hedefi ise bunun günlük yaşamda da kullanılabilmesidir. Bize ellerinden gelen tüm desteği veren, bu projeleri başarmamız için büyük çaba gösteren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk’a  teşekkür ediyorum” dedi.

 

24

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B