Haberler

  • 22 Ekim 2015

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan ve ‘KANGAL V1’ adı verilen Elektoromobil aracın test sürüşü gerçekleştirilerek aracın yapımında emeği geçen öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür belgesi takdim töreni düzenlendi.
 
Rektörlük binası önünde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Can, Vakıf Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yüksel, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, Vakıf Genel Müdürü Şahin Yıldırım, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
 
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık,  aracın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çaba ve girişiminiz için tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar burada kalmaz, devamı gelir ve gelecekte daha iyi mevkilerde, daha iyi fabrikalarda fırsatlar ile geliştirilir. Güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz. Yerli otomobillerimiz yavaş yavaş televizyonda gösterilmeye başladı. Umarım devamı gelir" dedi.
 
Konuşmaların ardından Takım Kaptanı Kerem Aksoy ve Rektör Prof. Dr. Kocacık,  KANGAL V1 aracın test sürüşünü gerçekleştirdi.
 
Programda son olarak Rektör Prof. Dr. Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Orhan Tatar ve diğer katılımcılar tarafından araca destek olan firma yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
Tanıtım programının ardından Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk,  Teknoloji Fakültesi Akademik Genel Kuruluna katılarak öğretim üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.
 
Kangal V1 Araçla ilgili iletişim bilgileri için Teknoloji Fakültesi Proje Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Tahsin Yüksel, tyuksel@cumhuriyet.edu.tr adresinden ulaşılabileinecek.   
 
 

22

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B