Haberler

  • 22 Ekim 2015

Veteriner Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından “Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin 173. Yıldönümü ve Beyaz Önlük Giyme Töreni”  düzenlendi. 

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Sivas Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Özcan Karataş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Haki Kara, veterinerlik mesleğinin Osmanlı ve Türkiye’deki tarihinden bahsederek, “Türkiye’de 28 tane Veteriner Fakültesi vardır. Bizim fakültemiz ise 2010 yılında kuruldu. 3 öğretim üyesi arkadaşımla birlikte işe başladık ve şimdi 33’ ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 45 akademik personel ile yolumuza devam ediyoruz. 2011 yılında 50 kişilik ilk öğrenci grubumuzla eğitime başladık. Şuan ise 300 kişilik bir öğrenci grubumuz var ve inşallah bu sene ilk mezunlarımızı vereceğiz” dedi ve öğrencilere başarılar diledi. 

Daha sonra kürsüye çıkan Sivas Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Özcan Karataş ise,  “Fakültemiz bu sene ilk mezunlarını verecek, bu benim ve Üniversitemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Hem hayvan hem de insan sağlığı için mesleğimiz çok önemli ve kutsal bir meslektir. Sizlere tavsiyem, özverili çalışmanız. Fakültemizin kısa sürede gelişmesi için uğraş gösteren başta Rektörümüze, Dekanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından öğrencilere Dekan Prof. Dr. Kara, Oda Başkanı Karataş ve öğretim elemanları tarafından önlükleri giydirildi.

22

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B