Haberler

  • 22 Ekim 2015

Diş Hekimliği 1. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından geleneksel hale gelen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ fakülte Konferans Salonu’nda düzenlendi. 
 
Törene Rektör Yardımcısı aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Hekimlik mesleğinin önemi ile  öğrencilere çeşitli öğütlerde bulunarak törenin açılış konuşmasını başlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, hekimliğin bir sanat olduğunu öğrencilerin bu sanatı, Türkiye’nin her bölgesinde hastalara hizmet ederken en iyi şekilde anlayacaklarını sözlerine ekledi.
Diş Hekimliği’nin insan sağlığı hayatında çok önemli yeri olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, “Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’de 43 fakülte arasından 12. sırada yer alıyor. 19. yılını kutlayan fakültemizde toplamda 465 öğrencimiz eğitim hayatına devam etmektedir. Fakültemizde  okumak bir onurdur. Gerek tıbbi donanımlı cihazları ve gerekse eğitim alanında ki başarısıyla bunu kanıtlamış durumdadır” dedi.
 
Hekimliğin onur verici bir meslek olduğunu ve bu duyguyu her zaman öğrencilerin kalplerinde taşıyacaklarını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, konuşmasının devamında: “İnsanların acısını dindirmek dünyadaki en büyük mutluluklardan biridir. Ben eğitim öğretim yılının mutlu olmasını diliyor, başta aileler olmak üzere öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından törende toplam 95 öğrenciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bulut ve öğretim elemanları tarafından beyaz önlükleri giydirildi. 
 

22

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B