• 01 Ekim 2010

Divriği Meslek Yüksekokulumuzun İsmi Değişecek

Divriği Meslek Yüksekokulumuzun ismi düzenlenecek törenle, Nuri Demirağ Meslek Yüksek Okulu olarak, 11 Ekim tarihinde saat 14:00’de, Divriği'nde  gerçekleşecek olan törenle değiştirilecek. Yüksekokulumuza, Türkiye Cumhuriyeti demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden ve Cumhuriyet Devrinin ilk sayılı milyonerlerinden, kardeşi Abdurrahman Naci Demirağ ile birlikte servetlerini Türkiye'nin sanayi kalkınmasında büyük işlere yatırmış ve iş hayatının yanında geniş ölçüde hayırsever insan olarak tanınmış bir kişi olan Sivas’lı Nuri Demirağ’ın ismi verilecek. Törende ayrıca, Divriği Meslek Yüksekokulu Konferans salonuna ise Nuri Demirağ’ın kardeşi, Naci Demirağ’ın ismi verilecek.Törenlerin ardından Naci Demirağ’ın torunu Sivaslı Sanatçı Melike Demirağ ise, davetlilere konser verecek.