Haberler

  • 20 Ekim 2015

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Sivas ve bölgesinde büyük bir eksikliği dolduracak olan Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Tüp Bebek Merkezi açıldı. Merkezle  ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yanık, Sivas ve bölgenin Tüp Bebek Merkezi’ne kavuştuğunu dile getirdi. 

Prof. Dr. Yanık, “Bugün, gerek Sivas gerek Erzincan, Tokat hatta Malatya ve Kayseri’nin bir kısmına hizmet veren, Tüp Bebek Merkezini Cumhuriyet Üniversitesi olarak Sayın Rektörümüzün de çok büyük katkılarıyla  Sivas halkının hizmetine sunuyoruz’’ dedi.  

-HASTA KABULÜNE BAŞLANDI- 

Prof. Dr. Yanık, Tüp Bebek Merkezi laboratuvarının ve kliniğinin kurulma çalışması son 6 ay içerisinde hızlı bir ivme ile gerekli alt yapı hizmetlerinin tamamlandığını söyleyerek,  hasta kabulüne başladıklarını sözlerine ekledi. 

Prof. Dr. Ali Yanık, Tüp Bebek teknolojisinde en büyük gelişmelerin Tüp Bebek Laboratuvarında yaşandığını ifade ederek, bunların içerisinde  vitrifikasyon (dondurma)  yöntemlerinin çok büyük yol kat ettiğini belirtti.  Üniversitemiz Embriyologlarının oldukça başarılı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yanık, laboratuvarda vitrifikasyon yönetimi denilen  teknolojinin bugün dünyadaki en ileri teknolojisinin Üniversitemiz Tüp Bebek Merkezinde de uygulandığını aktardı.   

Cumhuriyet Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi’nin resmi bir merkez olduğunu belirten Prof. Dr. Yanık, resmi kurumların Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) çalışmalarına uygun  ve ekonomik şekilde hastalara yardımcı olduğunu, ilaç raporlarını tedarik ederek, yine hastaların ilaçları devletin olanakları nispetinde de faydalandığını sözlerine ekledi.  

 - BÖLGEDE TEKİZ- 

Sivas, Tokat,  Erzincan,  Kayseri’nin bir kısmı hatta Amasya gibi illere de  hizmet edeceklerini belirten Prof. Dr. Yanık, “Bölgede ilk merkez olma özelliğine sahibiz. Dolayısıyla hitap ettiğimiz alan oldukça geniş ve laboratuvarımızın imkanları bu hasta yükünü kaldıracak potansiyeldedir” dedi.   

 - LABORATUVARLARIMIZ SON SİSTEMLE DONATILDI-

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Kaloğlu ise merkezin Sivas çevresindeki hastalara hayırlı olmasını dileyerek, laboratuvarlarla ilgili bilgi verdi. Laboratuvarların şuan olan son teknoloji ile kurulduğunu, dünyanın her hangi bir yerinde yapılacak işlemin Cumhuriyet Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi’nde de başarı ile gerçekleşeceğini söyledi. 

20

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B