Haberler

  • 15 Ekim 2015

Üniversitemiz Tarafından Başkan Aydın'a Teşekkür Ziyareti

Üniversitemiz Fadlum Köprüsünün  ulaşım sorununu çözüme kavuşturan  Belediye Başkanı Sami Aydın’ı Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz makamında ziyaret etti. 
 
Ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, Üniversitemizin ulaşım sorununu çözerek projeyi hayata geçiren Başkan Aydın’a teşekkür plaketi takdim etti.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Göreve gelir gelmez verdiği sözü tutan  ve en kısa sürede hayata geçiren Başkanımıza, ekibine ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. İsmet Yılmaz Bulvarı, İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı, bir kanadı kırık olan Üniversite ulaşımını tamir etti. İki kanadımızı da kullanmamızı sağladı. Yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı da hizmete girerse hiçbir sorunumuz kalmayacak. Sivas'a, Üniversitemize ve öğrencilerimize yaptığınız bu katkıya yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemizin köklü sorunlarından olan ulaşım noktasında önemli bir adım atıldı. Bu adım nihai bir adım değil, bu çalışmanın devamı da var. Eğri Köprü yanı (Kızılırmak üzerine)  ikinci bir köprünün yapımına başlandı. Önümüzdeki sene tamamlanarak Bağdat Caddesi’nden itibaren yeni hizmete açılan İsmet Yılmaz Bulvarına kadar olan kısımda duble yol olarak hizmete girecek. Bu  Üniversite’nin ulaşım noktasında çok rahatlamasına vesile olacak” dedi.  
 
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Üniversitemizin ulaşım sorunun tamamen ortadan kalkacağını dile getiren Başkan Aydın, “Bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2017 yılında bu bulvarı açmak. Bu tarihin nedeni de yapım zorluğundan değil, mülkiyetlerle ilgili çalışmaların zaman almasıdır. Bu projemiz hayata geçince Üniversite şehir arası yürüme mesafesinde olacak. Bisiklet yollarını her yeni yaptığımız yola koyuyoruz. Sivas'ta bisiklet kültürü de bu sayede öne çıkacak” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan hizmetin takdirle karşılanmasından mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Şahsınızda bütün Üniversite camiasına ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimizi yakından ilgilendiren bir diğer konu da halk otobüslerinin toplanma yeri. Merkez olarak Üniversitemizde bir yer belirledik. Onun çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Bu Üniversite öğrencilerimizin tek binişte direk Üniversitemize ulaşmasını sağlayacak.” diye konuştu.
 
Rektör Kocacık, ziyaretin anısına Başkan Aydın’a plaket ve Üniversitemizin Ekim ayı Bülten’i  ile,  ‘Üniversite, Şehir, Sanayi İşbirliği Çalıştayını takdim etti. 
 

15

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B