Haberler

  • 28 Eylül 2010

Üniversitemiz Koleji, Kuruluşunun 10.Yılını Törenle Kutladı

SBS’de Sivas İl 1’incisi, Türkiye sıralamasında ise 11’inci olan  Üniversitemiz Vakfı Özel Mahir-Sevim Özduman İlköğretim Okulu kuruluşunun 10. yılını düzenlenen törenle kutladı. Okul yemekhanesinde  düzenlenen törene Vali  Vekili Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Meftuni Yekeler,Milli Eğitim Müdürü A.Murat Taner,hayırsever Sevim Özduman Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Prof.Dr. M.Zahir Bakıcı,Öğretim Üyeleri,Üniversitemiz Genel Sekreteri Muammer Kokili ve öğrenci velileri katıldı.Törende ilk olarak konuşan Kolej Müdürü Asuman Bozbıyık, üniversitemiz Koleji hakkında bilgiler verdi.Milli Eğitim Müdürü  A. Murat Taner, özel eğitim kurumlarının yaygınlaşarak eğitim hayatına girmesinde büyük fayda olduğunu belirterek, kolejimizin  başarı oranının yüksek olduğunu ifade etti. Taner, okulun  bundan sonraki eğitim dönemlerinde başarılar diledi. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, en güzel yatırımların, hayırların, insanın geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi. Okulumuzun kurulmasında katkısı olan Mahir ve Sevim Özduman çiftine minnettar olduklarını dile getiren Dökmetaş, hedeflerinin bu yıl, kolejimizi daha ileriye  taşımak ve hazırlamak olduğunu söyledi. Rektör Dökmetaş  “okulumuzun çıtasını daha da yükseltmek, hedefi iyi koymak gerekiyor. 1 ay içerisinde anasınıfı ve kreş binamızın temelini atıp kısa sürede de bitirmek istiyoruz. Bunu da yine hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile yapacağız. Bugün anaokulundan okulumuza başlayan bir öğrencimiz liseye kadar eğitimini burada görüyor ancak, lise eğitimini başka okullarımızda sürdürüyor. Biz gelecek yıl lise kısmını da yapmak istiyoruz, bunun çalışmalarına başlayacağız. Öğrencilerimizin ilköğretimi tamamladıktan sonra lise bölümünü de kolejimizde tamamlamasını sağlayacağız” dedi. Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, 10. yılını kutlayan kolejin bugünlere gelmesinde emeği geçen öğretmenlere,  dönemin  yöneticilerine ve akademik kadroya teşekkür etti.
    Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil ise, toplum  hayatındaki  eğitim ve öğretimin önemine değindi. Kolejin 10 yıl içerisinde büyük başarılara imza atmasını takdirle karşıladığını belirten Çınargil, bundan sonraki yıllarda okulun başarılarının artmasını  temenni etti. Vali Vekili Veysel Çiftçi konuşmasında, Okulumuzun gelecek adına önemli mesajlar ve  sinyaller verdiğini belirtti. Kolejimizde  başarı seviyesinin  yakalandığını dile getiren Çiftçi, veli ve öğrencilerin bu nedenle  okulumuzu tercih ettiğini  vurguladı. Vali Vekili Çiftçi,  Sivas’ın  tarihte kurulu medreselerle, eğitime verdiği önemi gösterdiğini belirterek, özel okullarıyla, devlet okullarıyla, üniversitesiyle birlikte, eğitim seviyesini yükseltebilmek ve Türkiye’de hak ettiği yeri almaya gayret ettiğinin altını çizdi. 

      Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz  Vakfı Özel Mahir-Sevim Özduman İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterilerine yer verildi. Anaokulu öğrencilerimizle birlikte tüm sınıf öğrencileri gösteri sunarken başarıları gözlerden kaçmadı. Çocuklarının gösterisini izlemeye gelen velilerin heyecanları ise dikkatlerden kaçmadı. Törenlerin ardından  2009-2010 Eğitim Öğretim yılında SBS sınavında başarı göstererek Türkiye 11.liği ve Sivas il 1.liği kazanan  8. sınıf öğrencilerine ve velilerine, Vali Vekili Veysel Çiftçi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Üniversitemiz Vakfı Kolejinin yapımında katkı sunan Sevim Özduman’a ise Rektörümüz Prof.Dr.İlyas Dökmetaş ve  geçmiş dönem Rektörlerimizden  Prof.Dr.Ferit Koçoğlu tarafından  plaket takdim edildi.

 

 

28

Eylül

2010

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B