Haberler

  • 12 Ekim 2015

Emzirme Sempozyumu Gerçekleştirildi

1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Laktasyon Derneği, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü, Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ve işbirliğiyle Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Emzirme Sempozyumu gerçekleştirildi. 
 
“Emziren Anneler Sağlıklı Nesiller” teması ile gerçekleştirilen sempozyumda, Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Sivas İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. M. Fikret Ergüngör, Laktasyon Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z. Burcu Yurtsal, Cumhuriyet Üniversitesi,  Amasya Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi'nden gelen toplam 254 öğrenci, 30 Akademisyen ve Sivas'da çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan 16 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 300 katılımcı hazır bulundu.
 
Sempozyumun ilk oturumunda;  "Anne Sütünün Önemi ve Emzirme -  Laktasyonda Beslenme ve Emzirme,  Beslenme Okuryazarlığı ve Emzirme, Yenidoğan, Çocuk ve Anne Sağlığı İçin Emzirme" konu başlıklarında bilgiler verilirken,  programın ikinci oturmunda ise;  "Doğum Şekli ve Emzirme,  Prematüre Yenidoğanlarda Emzirme,  Çocuk Sağlığı İçin Emzirme,  Anne ve Çocuk Ruh Sağlığı İçin Emzirme, Alternatif Bir Yöntem: Refleksoloji ve Emzirme" konuları,  alanlarında uzman akademisyenler tarafından kanıt temelli bilimsel gelişmeler çerçevesinde bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. 
 

12

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B