Haberler

  • 09 Ekim 2015

Fadlum Köprüsü Ulaşım Sorunu Çözüldü

Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın göreve geldiği günden itibaren çözülmesi noktasında çaba gösterdiği Üniversitemizin TOKİ girişi tarafında bulunan tarihi Fadlum Köprüsü’nün ulaşım sorunu çözüme kavuşturuldu.
 
Sivas Belediyesi tarafından Üniversitemize kazandırılan ve büyük ölçüde trafiği rahatlatacak olan İsmet Yılmaz Bulvarı,  İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Sayın İsmet Yılmaz’ın katılımıyla görkemli bir şekilde açıldı.
 
Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yaya kaldırımları, modern aydınlatma direkleri gibi donatıların yer aldığı bulvarın açılış törenine ayrıca Vali Âlim Barut, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat  İrcal, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, fakülte dekanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Yıllardır ulaşımda yaşadığımız sıkıntılar yüzünden Üniversitemizin bir kanadı kırıktı. Başta Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet Yılmaz olmak üzere bu sorunun ortadan kalkmasına vesile olan Başkanımız Sami Aydın’a ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
Törende konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Bulvarı, Köprüsü ve Köprülü Kavşağı ile yıllardan beri çözülmeyen sorunu ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “İlerleyen dönemde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile bu bulvarı birleştireceğiz. İsmet Yılmaz Bulvarı Karşıyaka’ya kadar uzanacak” şeklinde konuştu.
 
Milletvekilleri Selim Dursun ve Hilmi Bilgin ise, bulvarın, köprünün ve kavşağın  Sivas’a ve Üniversitemize hayırlar getirmesini temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. 
 
Her anlamda şehirle bütünleşen bir Üniversite tablosu gördüğünü ifade eden Vali Âlim Barut ise, “Bu tabloda Belediye’nin, Üniversite’nin ve Sivas’ın gururu olan TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz’ın emeği var. Meclis Başkanımızın ismi verilen bu bulvarın, köprünün ve köprülü kavşağın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, “Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler hâline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirlerdeki yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sivas’ın nüfusu ne olursa olsun, Sivas’ta yaşayan insanlarımızın hayat standartları artırmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Eserin şehrimize, Üniversitemize, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler İsmet Yılmaz Bulvarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra bulvar üzerinde yürüyen Yılmaz ve beraberindekiler, İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı’nın da açılışını yaptı.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ardından Toplu Konut İdaresi ve Sivas Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Esentepe’de yapılacak olan 224 konutun temel atma törenine katıldı. 
 

09

Ekim

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B