• 25 Eylül 2010

3. Endoroloji Derneği Bölgesel Eğitim Toplantısı

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma hastanesi ve Üroloji Anabilim Dalı tarafından  “3. Endoüroloji Derneği Bölgesel Eğitim Toplantısı düzenlendi”.Hastanemiz Doktor Hikmet Boran konferans salonunda, bu yıl 3.sü düzenlenen ve 2010 yılı mezuniyet sonrası eğitim programları kapsamında gerçekleştirilen eğitim toplantısı, güncel ve etkin bilimsel bir içerikle,canlı ameliyat yayınları eşliğinde devam etti.Toplantıda,endoürolojik uygulamaları konusunda uzman ürologların deneyimleri de, tartışma platformuna taşınarak mesleğinde uzmanlaşma yönünden ilerleyenler için bilimsel yönden doyurucu bir etkinlik kazandı. Açılış konuşmasını yapan  Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Ayan,bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Toplantı, şehir dışından birçok akedemisyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 2 ayrı oturum halinde yapılan toplantıda, Laparoskopik teknik ile ürolojinin geri kazanımları, Laparoskopik donör nefrektömi, Laparoskopik adrenalektomi konuları işlendi. Şehir dışında gelen akademisyenler etkinlik sonunda Sivas’taki tarihi ve turistik yerleri de gezdi.

Eylül