Haberler

  • 17 Eylül 2015

ORAN 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı ve Kurul Başkanlığı Seçimi Gerçekleştirildi

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı ve Kurul Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Seçim sonucunda ORAN Kalkınma Kurulu Başkanlığı görev süresi tamamlanan Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın yerine Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey getirilirken Başkan Yardımcılığı görevine ise Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü seçildi. 
 
Toplantıya Vali Alim Barut, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Üniversitemiz Cumhuriyet Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, ile Kayseri Sivas ve Yozgat bölgelerinden gelen davetliler katıldı.
 
Toplantıda Sivas Valisi Alim Barut, ORAN'ın bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgesel gelişmenin sağlanması amacıyla 2014 yılında önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Vali Barut ayrıca Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kocacık’a Kurul Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
 
 
Kalkınma Kurulu ilk dönem Başkanı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise  kurula yeni seçilecek başkan adaylarına başarı dileyerek, "Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden oluşan TR 72 bölgesinin kilit paydaşları olarak, ortak amacımız, etkin kaynak kullanımıyla azami fayda sağlamak suretiyle bölgesel kalkınmanın sağlaması, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasıdır" ifadesini kullandı. 
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kalkınma Kurulu’nun ana görevleri hakkında da bilgiler vererek, "Bölgemizin sorunlarına ve çözüm önerilerine tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine ilişkin Ajans Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunmaktadır. Bu kapsamda 2013 yılında değerli katılımcıların oylarıyla başkan seçildiğim günden bu güne kadar elimden geldiğince titizlikle bu görevi yerine getirmeye çalıştım. 2015 yılında Nisan – Haziran aylarında Kayseri- Sivas ve Yozgat’ta il kurul toplantıları yapıldı. Orada bu çerçevede önemli öneriler ve tavsiyeler konuşuldu. 4 ana başlık altında toplanan bu faaliyetler özellikle çevre, sosyal altyapı ve Ar-Ge konularında önemli ilerlemeler sağlanıyor. Amacımız bölgemizde TR72 kodu ile anılan Kayseri- Sivas ve Yozgat’ı bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak, öncelikleri tespit etmek, sorunlar varsa bunların tespiti ve giderilmesi ve eksiklerin öne çıkarılarak buna yönelik programların oluşturulmasını temin etmektir. Bu çerçevede birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Yeni başkanımızı tebrik ediyorum görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.   
 
Ajans Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise, 2014 yılı faaliyet ile iç denetim raporu ve sektörel çalışma grubu raporları hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. 
 
 
 
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık başkanlığında yapılan seçimin ardından Kurul Başkanlığı görevine seçilen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karacabey,  üyelere kendisini başkanlık görevine seçtiklerinden dolayı teşekkür ederek,  Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık’a kurul başkanlığı döneminde yaptığı çalışma ve emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti. 
 
Seçimin  ardından üyelerin ORAN Kalkınma Kurulu’nun çalışmalarına ilişkin fikir ve görüşlere yer verilmesiyle son buldu. 
 

17

Eylül

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B