Haberler

  • 07 Eylül 2015

Rektörümüz ve Yönetimi 3 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, CÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ve CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır ile birlikte Rektörlük Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.  

Toplantıda, Rektör Prof. Dr. Kocacık göreve geldiği günden itibaren Üniversitemizde yapılan  çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. 

Prof. Dr. Kocacık ilk olarak 2014-2015 faaliyet raporuyla birlikte yaptığı sunumunda, Üniversitemizin 23 Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bulunduğunu, 1789 akademik, 1794 idari personeli ve yaklaşık 53.000 öğrencisi ile 8 bin dönümlük yerleşkesinde bilimsel ve akademik yeterliliği ön planda tutarak gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi. Cumhuriyet Üniversitesi' nin temel misyonu ve vizyonu hakkında konuşan, Rektör Prof. Dr. Kocacık, Üniversitemizde gerçekleşen Strateji Geliştirme Faaliyetleri, bütçe gerçekleştirmeleri, gelir, harcama, idari ve akademik personellerle ilgili veriler konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ayrıca akademik ve idari personel 2015 yılı verileri ve atamaları ile ilgili bilgiler vererek, personele yönelik hizmetlerden söz etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Akademik personelin  kadro mağduriyeti giderildi. İdari personele yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapıldı. Üniversite Vakfı ve Üniversite Hastanesi tarafından hizmet içi eğitim programları başlatıldı. Personele Yönelik “Hijyen Eğitimi” verildi. Türkiye’de ilki Gazi Üniversitesi’nde olan Mobbing Kurulunun 2.si üniversitemizde oluşturuldu. Yapılan başvuruların tamamı çözüme kavuşturuldu. Strateji Daire Başkanlığı tarafından Kamu İhale Hizmet İçi Eğitim Semineri, Tahakkuk memurları ve sekreterlere yönelik  Hizmet İçi Eğitim Semineri ile Öğrenci ve Memurların Disiplin Kanunu hakkında seminer düzenlendi” şeklinde konuştu. 

Öğrenci sayısı hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, Ağustos 2015 verilerine göre toplamda 52.660 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağını söyledi. Öğrenciye yönelik çalışmalar ve düzenlemelerin olduğunu da belirten Rektör Kocacık, öğrenci değişim programlarından, barınmadan, öğrencilere part time çalışma imkanı sunulduğundan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz yemek  verildiğinden bahsetti. Sağlık Hizmetleri, kültürel hizmetler, sportif hizmetler ile öğrenci kulüpleri, kütüphane, öğrenci bilgi işlem merkezli çalışmalar hakkında da ayrıca detaylı olarak bilgiler paylaştı.

Kampüs alanında yapılan bina, ek bina, altyapı çalışmaları, düzenlemeler, iyileştirmeler, engelli öğrenciler için yapılan altyapı çalışmalar ile 2014 yılında tamamlanan yatırımlardan otopark alanları, devam eden yatırımlar ve hayırseverler tarafından yapılan binalar hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, proje aşamasında olan çalışmalardan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Yeni Kültür Merkezi, Fen Fakültesi Ek Binası, Yıldız Dağı Spor Tesisleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ek Binası projelerini paylaştı.  

Bilimsel Proje ve Yayınların desteklenmesi çalışmalarından da söz eden Prof. Dr. Kocacık, CÜBAP tarafından 2012- 2015 yılları arasında desteklenen projeler kapsamında toplamda toplam da 20.237.619,64 TL, diğer kurumlar tarafından desteklenen ve CÜBAP tarafından yürütülen projelerde ise yine toplamda 34.163.668 TL harcama yapıldığını sözlerine ekledi. 

Araştırma ve Uygulama Merkezleri ve bu merkezler tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, şöyle devam etti:

“Sağlık Bakanlığı denetiminde Üniversitemiz Hastanesi 91 puan aldı. Ethem Sarılar Cami ibadete açıldı. Sağlık Bakanlığı Üniversitemiz Hastanesi’ne Organ Nakli Merkezi Ruhsatı ile Böbrek Nakli Faaliyet İzni’ni onayladı. Hastanemiz acil servisi, En Üst Düzey Acil Servis olarak tescillendi. Üniversiteler Arası Halk Oyunları Final Yarışması Üniversitemizde düzenlendi. Üniversitemiz Halk Oyunları ekibi artistik dalda birinciliği elde etti. Üniversitemizde Özlem Ünal Hasta Refakatçi Oteli Açıldı. Tomoterapi Ünitesi Hastalarımızın Hizmetine Girdi. 2015 yılı içerisinde Üniversite-Şehir- Sanayi İşbirliği çalıştayları düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Makine ve Çevre Mühendisliği Bölümleri MÜDEK akreditasyonu almaya hak kazandı. Üniversitemizde RadyoCum adlı Radyo kurma çalışmaları tamamlanmak üzeredir. RTÜK’den frekans tahsisi (RadyoCum Frekans: 98.6) gerçekleştirilerek aralık ayında yayın faaliyetine başlaması planlanmaktadır. Web TV kurulumu tamamlanarak ekim ayından itibaren test yayınlarına başlayacaktır. BTC hattı üzerinde yürütülen proje, kapsadığı alan bakımından toplam hat alanı içerisinde en geniş çalışma alanıdır. 8 ilçede 87 köyü kapsayan projede göç veren köylere öncelik verilmektedir. Bölgede kurulan kooperatiflerin sürdürülebilir olması finans, muhasebe ve pazarlamayla ilgili eksiklerin giderilmesi  için İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ortaklığında istihdama yönelik eğitimlerimiz devam etmektedir. Sivas Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü  öğretim elemanları 2014-2015 yetiştirme sezonunda topraksız tarım AR-GE çalışmalarının yürütüldüğü serada farklı domates çeşitlerinin ilimiz ekolojik koşullarında adaptasyon yetenekleri araştırılmıştır. Proje ile hem öğrencilere topraksız tarım konusunda uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca  hem de bölgemiz koşullarına en uygun çeşit belirlenmektedir. Ekolojik koşullarına uygun buğday, yonca, yem bezelyesi ıslah çalışmaları yanında kavunda, şeker pancarında ve nohutta farklı gübre dozlarının verim ve kaliteye etkisi çalışmaları yürütülmektedir. Cumhuriyet Üniversitesi kaynakları ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından teknik alt yapı projesi  desteklenen Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tam teşekküllü olarak hizmete başladı.  TEOG sınava giren 28 öğrencimizden 16’sı Ankara, Bursa ve Sivas Fen Liseleri’ne, 12 öğrencimiz ise Anadolu Liseleri’ne yerleşti. Cumhuriyet Üniversitesi’nin ilk AB fonuyla desteklenen ‘Robolab Projesi’si kapsamında ‘Robot Entegrasyon Eğitimleri’  verildi.”  

Rektör Kocacık Üniversitemizde yapılan etkinlikler kapsamında gerçekleşen panel, konferans, sempozyum, toplantı, açılış, konser gibi çeşitli etkinliklerden de bahsetti. 

Üniversitemiz tarafından gerçekleşen protokoller, bilimsel İşbirliği amaçlı toplantılar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ermaksan AŞ. Arasında İşbirliği Protokolü ile iki kurumun elemanlarına  alt yapı için gerekli eğitimlerin verilmesi yönünde çalışmaların yapılması amaçlanmıştır. Cumhuriyet Üniversitesi ve HAVELSAN arasındaki Eğitim- Öğretim iş birliği protokolü ile iki kurum arasında, eğitim ve öğretime ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek, araştırma geliştirme faaliyetleri ile ortak proje yürütmek üzere gerekli koşulları düzenlemek amaçlanmıştır. Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı ile Cumhuriyet Üniversitesi arasındaki haritacılık alanındaki iş birliği protokolü yapılmıştır. Stoeger Silah Sanayi AŞ tarafından Üniversitemiz Teknokent bünyesinde oluşturulan  Ar-Ge Ofisinde Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Silah Sanayi alanında yararlanacak ve alınacak olan Araştırma Görevlilerinin iki tarafta çalışmalarını sürdürerek bu alanda deneyim sahibi olması ve  yeni teknolojilere imza atmaları amaçlanmaktadır. Lütfi Abay Kültür ve Eğitim Vakfı ve Cumhuriyet Üniversitesi (LAKEV) arasında Bilim Ödülü protokolü ile Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının yürüttüğü bilimsel araştırmalara destek olmak, bilim adamlarının ve uygulamacıların, araştırma ve uygulama çalışmaları ile hizmetlerini değerlendirmek, çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amaçlanmaktadır. Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında yapılan işbirliği protokolü ile Üniversite Sanayi işbirliğine yönelik çalışmaların başlatılmasına amaçlanmıştır” dedi. 

 

Ulusal ve uluslarası işbirliğini geliştirme amaçlı yapılan protokoller hakkında bilgi veren Rektör Kocacık, hastanemiz bünyesinde gerçekleşen  yatırımları da değerlendirdi.

07

Eylül

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B