Haberler

  • 05 Eylül 2015

Tarım Fuarında Vatandaşlara Projeler İle İlgili Bilgiler Verildi

Üniversitemiz Tarım Fuarı’nda Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Sivas Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nce yürütülen projelerle en iyi şekilde temsil edildi.
 
Sivas Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde toplam 6 adet proje yürütülüyor. Bunlardan 2 tanesi TÜBİTAK, 3 tanesi CÜBAP ve 1 tanesi ise Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında CÜ Teknokent üzerinden MARKA-Seracılık A.Ş.  ile yürütüldüğü ifade edildi.
 
Sivas Tarım ve Hayvancılık Fuarında Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü tarafından yürütülen projelerin çıktıları ilimiz çiftçileri ve kamuoyuna tanıtıldı. Yürütülen TÜBİTAK projeleri kapsamında, ilimiz genelinde çiftçilerin ihtiyaç duydukları yüksek verimli, kaliteli, soğuğa ve kurağa dayanıklı olan 3 adet ekmeklik buğday çeşit adayı geliştirildi. Halen devam etmekte olan CÜBAP projesi ile hayvancılık açısından kaba yem kaynağı ihtiyacının karşılanmasında bölgemiz koşullarında kışlık yetiştiriciliği yapılabilecek ve bir yılda iki ürün alma şansını sağlayabilecek olan 3 adet yem bezelyesi çeşit adayı tescil aşamasına getirildi. Yine farklı üniversitelerle yürütülen ortak projeler kapsamında, bölgemiz koşullarında vejetasyon süresi içerisinde bir yılda 4 biçim verebilen yüksek verim ve kalite özelliklerine sahip 4 adet yonca çeşidi bölgemiz çiftçilerine ve ilgililere tanıtıldı. 
 
Ayrıca  Sivas MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ile MARKA-Seracılık A.Ş arasında Üniversitesi-Sanayi işbirliği kapsamında, Cumhuriyet-TEKNOKENT aracılığı ile yürütülmekte olan “Sivas İli Koşullarında Örtü Altı Yetiştiriciliğinde Jeotermal Enerjinin Kullanılabilirliğinin Araştırılması” projesinin tanıtımı yapıldı. Yürütülmekte olan bir proje kapsamında kurulan mini Ar-Ge serasında topraksız tarım tekniklerine göre üretimi yapılan domates bitkileri fuarda standımızda sergilendi ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 
 
Stantta ayrıca Üniversitemiz Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesi'nin 01.07.2015 tarihinde ruhsatlandırılarak Sivas ve çevre illerdeki çiftçilerimizin ve hayvan sahiplerinin hizmetine açıldığının duyurusu yapıldı. Türkiye'nin Hastane ruhsatına sahip sayılı hayvan hastaneleri arasında yer alan Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin sahip olduğu muayene, teşhis, tedavi ve laboratuvar imkânları da vatandaşlara ayrıca tanıtıldı.
 
 
Veteriner Fakültesi öğretim üyelerince Teknokent bünyesindeki gerçekleştirilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen TGSD projesi, Tarım Bakanlığının desteklediği TAGEM projeleri ile TUBITAK VE CUBAP projeleri hakkında da bilgiler verildi.
 
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından ise ayrıca vatandaşlara bölüm tarafından yürütülen projelere ilişkin bilgiler verilerek, vatandaşların gıda ürünleriyle ilgili bilinçlendirilmesine yönelik çeşitli bilgiler paylaşıldı. 
 

05

Eylül

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B