Haberler

  • 04 Eylül 2015

Sivas Kongresi Etkinlikleri Coşkuyla Kutlandı

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96. Yıldönümü etkinlikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz'ın da katılımıyla gerçekleşti.

 Etkinlik programına Vali Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Ali Akyıldız, Celal Dağgez ve Selim Dursun, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinde incelemelerde bulunuldu.

Törenlerde ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesi'nde tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi temsili olarak canlandırıldı.  

Günün anlam ve önemine değinilen protokol konuşmalarının ardından TBMM Başkanı Yılmaz, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi özel defterini imzaladı.

Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere TBMM Başkanı Yılmaz ve Vali Barut tarafından ödüllerinin takdiminin ardından program, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğünün Gösterileri ile devam etti. 

04

Eylül

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B