Türkiye'de Açılan İlk Optisyenlik Bölümü'nde Büyük Değişim
Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) Optisyenlik Bölümü laboratuarı makine teçhizat ve sarf malzemeleri bakımından Türkiye’deki laboratuarlar içerisinde ilk sıralarda yer alıyor.
SHMYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ, Optisyenlik Bölümü ve laboratuarla ilgili bilgiler vererek, SHMYO’na bağlı Optisyenlik Laboratuarı Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Akkoyun’un da çalışmalarıyla laboratuarların bu ay içinde yeni yerine taşınarak yenilendiğini belirtti. Optisyenlik Bölümü’nün 1992 yılında kurulduğunu ve Türkiye’de açılan ilk Optisyenlik Programı olduğunu belirten Prof. Dr. Siliğ, “Şu an devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 46 adet Optisyenlik Programı mevcut. Buralardaki birçok öğretim elemanımız Cumhuriyet Üniversitesi’nden yetişen hocalardır ve buralardaki eğitimler üniversitemizi temel alarak şekillendi” dedi.
Prof. Dr. Siliğ, öğrencilerin eğitiminde büyük öneme sahip laboratuarların makine teçhizat ve sarf malzemeler bakımından Türkiye’deki laboratuarlar içinde ilk sıralarda yer aldığını vurguladı. Laboratuarlarda, bir gözlüğün nasıl yapılacağının her aşamasının en ince ayrıntısına kadar uygulamalı olarak öğretilmekte olduğunu söyleyen Müdür Prof. Dr. Siliğ, “Satış stratejileri konusunda uygulama imkânı sağlayan bir satış standı ile de bir optik mağazası modelleniyor. Optisyenlik alanında ilk olmamızla birlikte ilk lens fabrikası, ilk Optik Mühendisliği Bölümü, ilk Optik Araştırma Merkezi ve ASELSAN tarafından kurulmakta olan ilk optik mercek fabrikası ile optik alanında ilklerin şehridir Sivas. Bunun vurgulanması amacıyla 19-20 Ekim 2015 tarihinde optik şehri Sivas’ta 1. Optisyenlik Sempozyumunu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinliğin şehrimizde hem bir farkındalık yaratılması hemde öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanmasını hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.