Haberler

  • 20 Ağustos 2015

Rektörümüz, Sağlık Bakanlığı ile YÖK Arasında İmzalanan Üniversite Hastaneleri İşbirliği Protokol Törenine Katıldı

Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında, üniversite hastanelerinin "Tıbbi Malzeme ve Sarf" ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin protokol imzalandı.

YÖK'te düzenlenen imza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ile tıp fakültesi bulunan devlet üniversitelerinin rektörleri ve bakanlık yetkilileri katıldı. 

YÖK Başkanı Saraç, Devlet üniversiteleri hastanelerinin yaşadığı sorunların çözümü için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüştüklerini ve görüşme neticesinde, Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında üniversite hastanelerinin tıbbı ve sarf malzeme ihtiyacının karşılanmasında yeni bir açılım ve imkân içeren protokolün imzalanması noktasında görüş birliğine varıldığını ifade ederek, söz konusu protokole dileyen üniversite hastanelerinin başvurabileceğini ve protokolün bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından tıbbi malzeme ve mal teminini kapsayacağını söyledi.

YÖK Başkanı Saraç, "Bu protokol çerçevesinde dileyen devlet üniversitelerimizin imzalayacakları alt protokoller ile üniversite hastanelerimizin tıbbi cihaz ve malzeme alımlarındaki maliyetleri, girdi maliyetleri görülür bir ölçüde azalacak ve ciddi bir planlama yapıldığı takdirde bu kısa bir zaman diliminde olumlu sonuçlar doğuracaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise Türkiye'nin sağlık alanında dünya ile yarışır duruma geldiğini ve bunun gurur verici olduğunu belirterek, "Üniversitelerimiz ile tıp fakültelerimizin, gelecek yıllarda Türkiye'nin iddialı olabilmesi ve özellikle 2023 vizyonuna yürünebilmesi adına eğitim, araştırma ve dünya ile yarıştaki yeri ve rolü çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardında, üniversite hastanelerinin "Tıbbi Malzeme ve Sarf" ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin çerçeve protokolü, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç tarafından imzalandı. 

Devlet yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin uygulama derslerinde kullanılmak üzere terkin durumunda bulunan ambulansların devir protokolünü ise Bakanlık Müsteşarı Gümüş ile YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu imzaladı.

20

Ağustos

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B