Haberler

  • 13 Ağustos 2015

Kangal V1 isimli araç, Üniversitemizi Başarıyla Temsil Etti

3-9 Ağustos 2015 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen 11. Alternatif Enerjili Araç Yarışları “elektromobil” kategorisinde Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği Kangal V1 isimli araç, Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil etti. 
 
Elektromobil kategorisinde Üniversitemiz adına ilk kez yarışlara katılan Kangal V1 isimli aracımız 45 takım arasından teknik incelemeleri geçerek final yarışmasına katılmayı başardı. Kısa süre içinde Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp üretilen araç, 37 takım içerisinde attığı tur sayısı ve tükettiği enerji miktarı ile 23. sırayı elde etme başarısını gösterdi.
 
Başta TÜBİTAK ve Üniversitemiz olmak üzere Vizyon Plastik, Köfteci Ahmet, Mavi Arı ve diğer bazı yerel işletmelerin desteğini alarak üretilen Kangal V1 isimli aracın tasarım ve üretimini gerçekleştiren Veliaht Takımı, Proje Danışmanı Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yüksel, Takım Kaptanı Kerem Ersoy ile Burak Kavlak, Tolgahan Taş, Ahmet Güvendi, Yasin Koç, Özkan Oğlakcı, Sefa Kunt, Murat Dereçiçek, Ayşe Yıldırım, Hacer Erarslan, Kübra Zararsız, Burcu Şahin, Umut Akkaya ve Ahmet Arıkan’dan oluşuyor.
 
Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tahsin Yüksel yarışlarda elde edilen bilgi ve becerinin, takım üyeleri açısından gelecek yarışlarda kullanmak üzere önemli tecrübeler sağladığını belirterek, bu tecrübeler ışığında aracın geliştirilerek sonraki yarışlara daha iyi hazır hale getirileceğini ifade etti. Projelerini aynı hızla ve heyecanla devam ettirmek isteyen takım üyeleri de daha fazla başarı elde etmek, bilgi becerilerini geliştirmek ve kendilerini mezuniyet sonrasına hazırlamak için çalışmalarına önümüzdeki öğretim döneminden itibaren hız vereceklerini belirttiler.
 
Yarışların ardından düzenlenen ödül dağıtım töreninde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yarışa katılan tüm takımların araçlarını inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı. 
 

13

Ağustos

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B