Haberler

  • 19 Haziran 2015

118 Öğrencimiz KOSGEB Tarafından Verilen Girişimci Sertifikasına Sahip Oldu

KOSGEB’in destekleriyle Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından Uygulamalı Girişimcilik -1 ve Uygulamalı Girişimcilik – 2 dersleri alan öğrenciler adına sertifika töreni düzenlendi. 

Mühendislik Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, KOSGEB İl Müdür Vekili Yılmaz Mert, KOSGEB Uzmanı Bahattin Ünal, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ile öğrenciler katıldı.  

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, KOSGEB ile yapılan protokol çerçevesinde eğitimlere başka bölümlerinde katılacağını ifade ederek bu bağlamda girişimcilik derslerinin artacağını sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Ben umuyorum ki diğer fakülte ve bölümlerde de eğitimler yaygınlaşacaktır. Gerçekten gelişmekte olan ülkelerin en temel problemlerinden biri girişimcilik konusundaki eksikleridir. Ülkelerin kalkınmışlık düzeyi ile girişimci sayısına baktığımızda arasında doğru orantılı ilişki görülür. Bu eksiğimizi tamamlamamız çerçevesinde bu girişimlerin ve etkinliklerin büyük bir fayda sağlayacağını ümit ediyorum. Başta KOSGEB temsilcisine, dekanımıza ve eğitimlerde çaba gösteren herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.  

Dekan Prof. Dr. Demirci ise Türkiye’nin genel olarak fazla girişimci yetiştiremediğini söyleyerek,  “Ülkelerin kalkınmasında en önemli hususlardan biri, bireylerin girişimci olarak yetişmesidir. Bu bakımdan fakültemizin 8 bölümünde girişimcilik dersleri açıldı. Toplamda 118 girişimci öğrenciler, aldıkları eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazandılar. Bu çok önemli bir olaydır. Herkesin girişimci olması mümkün değil ama 3-5 kişinin adım atması bile ülkemizin adına fevkalade önemlidir” şeklinde konuştu.  

KOSGEB Müdür Vekili Mert ise Cumhuriyet Üniversitesi mezunu olması nedeniyle öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, öğrencilik yıllarında Mühendislik Fakültesi’nde ne kadar ciddi eğitim aldıklarını ve bu eğitimlerin kendilerine neler kattığını mezuniyet sonrasında yaşadığını sözlerine ekledi. Mezuniyetin hayatın başlangıcı olduğunu belirten Müdür Vekili Mert, “Arkadaşlarımızın bugün alacakları sertifikalar sayesinde iş yeri açtıklarında KOSGEB’in 100.000 TL’lik girişimci destek programından faydalanacaklardır” diyerek KOSGEB’in sağlayacağı avantajlardan bahsetti.  

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler tarafından öğrencilere sertifikaları takdim edildi. 

19

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B