Haberler

  • 17 Haziran 2015

Üniversitemiz ve ROBOLAB Projesi UIST'te Tanıtıldı

 Üniversitemizde yürütülmekte olan “Robot Laboratuvarının Kurulması ve Sanayi İşbirliği İle Eğitimlerin Verilmesi” (ROBOLAB) başlıklı proje Makedonya Cumhuriyeti’nin Ohrid kentinde bulunan Bilişim Bilim ve Teknolojisi Üniversitesi’nde (UIST) tanıtıldı.

UIST’i 15-16 Haziran 2015 tarihlerinde ziyaret eden ROBOLAB Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yunus Torun, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz Kaynar, Tanıtım ve Medya Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yavuz Türkay ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Okatan ilimizi, üniversitemizi ve ROBOLAB Projesini UIST öğretim üyeleri ve öğrencilerine tanıttı.

Sunumlara UIST öğretim üyeleri ve UIST’te okuyan Türk ve yabancı öğrenciler ilgi gösterdi. Heyet, robot teknolojisi alanında çalışan UIST öğretim üyeleri ve öğrencileri ile bir toplantı yaparak bu alanda yapılabilecek ortak çalışma olanaklarını değerlendirdi. Toplantıda öğrencilerin Üniversitemiz Robot Laboratuvarında bir haftalık uygulamalı eğitim görebilecekleri belirtildi.

UIST Uygulamalı Bilişim Teknolojileri, Yapay Zeka ve Robotik Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Francesco Volponi, UIST’te Robot Teknolojisi ile ilgili laboratuvar altyapısının henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve öğrencilerin Cumhuriyet Üniversitesi’nde böyle bir eğitim almalarının onlar için eşsiz bir fırsat olacağını ifade etti. Toplantıda 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapılmasının yanı sıra Ufuk 2020 kapsamında ortak proje çalışmalarına girişilmesi konusunda da uzlaşmaya varıldı. Ağustos 2013’te ikili iş birliği protokolü imzalayan Üniversitemiz ve UIST arasındaki iş birliği çalışmaları artarak devam ediyor.

17

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B