Haberler

  • 17 Haziran 2015

Müzik Yeteneği Olan Öğrenciler Tespit Ediliyor

Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığınca desteklenen “Sivas İli Merkez Köy Ortaokulları Üçüncü Sınıf Öğrencilerinin Müziksel Yetenekleri Üzerine Bir Araştırma”  konulu ve Eğitim 037 Nolu proje kapsamında merkez köy ortaokulları 7. Sınıf öğrencileri arasından müzik yeteneği olan öğrenciler tespit ediliyor. Araştırmalar sonucunda müzik yeteneği olan öğrencilerin isimleri  Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilerek öğrencilerin bir sonraki yıl Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmeleri hedefleniyor.  

Konuyla ilgili bilgi veren üniversitemiz  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut projenin amacının, merkez köy ortaokulları 7. sınıf öğrencilerinden müzik yeteneği olan öğrencileri tespit etmek ve bu yeteneklerini ortaya çıkarmak adına çalışma başlattıklarını söyleyerek, köy ortaokullarının çoğunluğunda müzik öğretmeni bulunmaması nedeniyle köylerde okuyan öğrencilerin Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’nin özel yetenek sınavlarında dezavantajlı duruma düştüklerini belirtti. Prof. Dr. Bulut, çocuklardan yetenekli olanların önceden tespit edilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne isimlerini bildirdiklerini ve müzik öğretmenleri olmadığı için herhangi bir çalgı öğrenememiş olmaları nedeniyle de özel yetenek sınavlarında, durumlarının dikkate alınmasını önererek bu dezavantajın telâfisi konusunda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılında yapılan testlerde, 24 merkez köy ortaokulunda bulunan toplam 312 öğrencinin test edildiğini açıklayan Dekan Prof. Dr. Bulut, “Kurtlapa Köyü’nde, Fadik Nuray Akın  ve Bekir Turan isimli öğrenciler oldukça üst düzeyde müzik yeteneğine sahipler. Aynı zamanda Güzel Sanatlar Lisesi’nde okumaya çok istekleri var. Bu iki öğrencinin isimleri 2013 – 2014 Eğitim Öğretim dönemini kapsayan sonuçlar çerçevesinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Rektörlüğümüz kanalıyla Sivas Valiliği’ne Valilik kanalıyla da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve oradan da Sivas Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’ne ulaştırıldı.  2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilen taramada ise, toplam 22 merkez köy ortaokulunda bulunan 197 öğrencimiz teste tabi oldular. Sonuç olarak Şükran Kaleli, Recep Şahin, Huriye Güzeldağ, Mehmet Düzardıç, Ramazan Tayyip Toy, Lütfi Baykal ve Alperen Cinaz  isimli 7 öğrencimiz yetenek sırasına göre tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Projenin üç yıllık bir süresi olduğunu ve bu yıl sonlandığını belirten Dekan Bulut, sadece müzik alanında değil, resim ve beden eğitiminde de benzer projelerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanlığı’nın da bu konuda bilgilendirildiğini belirten Bulut, projenin önümüzdeki yıllarda hem resim hem de müzik alanlarını kapsayacak şekilde devam edebilmesi için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

Dekan Prof. Dr. Bulut, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere, Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı’na, Sivas Valiliği nezdinde proje çalışmasında desteklerini esirgemeyen Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, projenin yürütüldüğü köy ortaokulları yöneticileri ile öğrencilerine ve Projede araştırmacı olarak görev alan öğretim görevlisi Dilek Moğulbay, Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni Umut Yaymak ve Araştırma Görevlisi Kubilay Yılmaz’a teşekkür etti. 

17

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B