Haberler

  • 16 Haziran 2015

Tomoterapi Ünitesi Hastalarımızın Hizmetine Girdi

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Onkoloji Merkezi’nde bulunan  Tomoterapi Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Açılış törenine Vali Âlim Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim elamanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Tomoterapi Ünitesi’nin yanı sıra Onkoloji Merkezi’nin yataklı tedavi merkezi olabilmesi içinde bir çalışmalarının olduğunu söyleyerek, hastanede birçok yeniliklerin üst üste eklendiğini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık, üniversitemiz hastanesinde hastaların daha kaliteli ve daha iyi hizmet alması adına önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini ifade ederek, “Sağlık alanında bölgede yaşayan hastalarımızın başka bir yere ihtiyaç duymadan en iyi şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için elimizdeki imkanları en üst seviyede kullanmaya gayret ediyoruz. Devletimiz bize her konuda her türlü desteği sağlıyor ama sadece devletin desteğiyle de olmuyor. Bazı girişimcilerimizin de buna katkı sağlaması yararlı olur diye düşünüyorum. Yeni projelerle sağlık alanında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Tomoterapi Cihazı başta olmak üzere sağlık alanında gerçekleşen güzellikleri yaratan tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
Başhekim Prof. Dr. Gökçe ise Sivas’tan başka illere muayeneye giden hastaları tekrar Sivas’ta tedavi görmeleri için bir çalışma başlattıklarını ve Tomoterapi Cihazı’nı Cumhuriyet Üniversitesi’ne kazandırdıklarını söyleyerek, “Bu çalışmaların meyvesini bugün almış bulunuyoruz. Cihazın üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüze, hastane yönetimi ve Onkoloji Merkezi yetkililerine teşekkür ederim. Ayrıca bu büyük bir yatırım ve bu yatırımda desteği olan Meditel Şirketi’ne ve Olgun Sağlık Grubu’na da ayrıca teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu. 
 
Onkoloji Merkezi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsen Yücel ise Tomoterapi Ünitesi hakkında bilgiler vererek, “Daha az radyasyon etkisi olan, daha konforman ve hedefi daha iyi saran, daha kolay radyoterapi planlamasına izin veren yeni cihazlar geliştirilmiştir. Bu yüksek teknolojiye sahip cihazlardan biri de Tomoterapi Cihazı’dır. Normalde Radyoterapi uzun soluklu bir tedavi olup, yaklaşık bir buçuk iki ay gibi bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre zarfı içinde Tomoterapi Ünitesi ile daha iyi teknolojik şartlarda hastalarımız kendi evlerinde ve yakınlarının yanında tedavi olma şansı bulacaktır. Bu cihazı üniversitemize ve Onkoloji Merkezi’ne kazandıran herkese teşekkür ederim”  ifadelerine yer verdi. 
 
 
 
Konuşmaların ardından Tomoterapi Ünitesi’nin açılışı Vali Alim Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından heyet Tomoterapi Ünitesi’ni inceleyerek Yrd. Doç. Dr. Birsen Yücel’den bilgiler aldı.
 

16

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B