Haberler

  • 10 Haziran 2015

Kamu İhale Hizmet İçi Geliştirme Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kamu İhale Hizmet İçi Geliştirme Semineri Merkezi Amfi’de gerçekleştirildi.
 
Seminere Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Sayıştay Baş Denetçisi Mustafa Meşe, CÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Sümer,  Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Altan Özbek, Eğitimci Bahadır Kadron, idare amirleri, kurum yetkilileri ile personeller katıldı. 
 
Seminerde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz bilgilerin, yasaların ve yönetmeliklerin hızlı değiştiğini söyleyerek,  ”İhale bütün kurumların en önemli alanlarından birisi. Özellikle bir kurumun,  kurum dışındaki yansıması ihalelerde gösterdiği şeffaflıkla birlikte değerlendiriliyor. Zaman zaman yapılan çeşitli dedikodular ihalelerin bazen sağlıksız yapıldığının doğal bir sonucu. O yüzden biz şeffaflığa önem veren bir kurum olarak yaptığımız her işin en düzgün bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz ve bu çerçevede başta şahsımız olmak üzere tüm arkadaşlarımızın yaptıkları alanlarla ilgili bilgi sahibi olmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 
 
CÜ Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz ise “Bilindiği gibi ülkemizde 2000’li yıllardan itibaren her alanda olduğu gibi mali mevzuatlarda da çeşitli değişikler yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi 1927 yılından beri yürürlükte olan Muhasebey-i Umumiye kanununun kaldırılarak yerine 5018 sayılı mali yönetim kanununun konulmasıdır. Bu kanun kamu maliyesinde köklü değişiklikler getiren bir nevi mali anayasa sayılmaktadır.  Bu kanun ve bu kanunla ilgili mevzuatları bakıldığında kamu kaynaklarının kullanılmasında 3 temel ilkenin uygulanması istenmektedir. Bunlar kamu kaynağının etkili, ekonomik, verimli bir şekilde kullanılmasıdır” ifadelerine yer verdi. 
 
Yapılan açış konuşmaların ardından eğitimlerde ilk olarak Eğitimci Bahadır Kadron seminerle ilgili sunumunu gerçekleştirdi.   
 

10

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B