Haberler

  • 10 Haziran 2015

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk KOSGEB Sertifika Törenine Katıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile üniversitemiz işbirliğinde KOSGEB Sivas Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan girişimci adaylar için Sertifika Töreni düzenlendi. 
 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkanı Sami Aydın,  KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk,  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Kartal, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, KOSGEB Sivas Hizmet Vakfı Merkezi Müdürü Serhat Hoçşan, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Fatih Kavgacı, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ali Ertaş, Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Sül, Zara Ahmet Çuhadaroğlu  Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Yalman, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Görgülü, öğretim üyeleri, davetliler, öğrenciler ile girişimci adaylar katıldı.
 
Törende konuşan KOSGEB Başkanı Biçer KOSGEB’in çalışmalarından bahsederek,  KOSGEB’e üye olan işletmelerin kalkınması durumunda Türkiye’yi de kalkındırmış olacaklarını, bunun için yoğun bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi. Başkan Biçer, “KOSGEB’den haberiniz olsun. KOSGEB size faizsiz geri ödemeli meslekler veriyor“ ifadelerine yer verdi. 
 
Vali Yardımcısı Aydın ise KOSGEB’in ülkemizin ve küçük işletmelerin kalkınması adına çok önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. KOSGEB’in bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını belirten Vali Yardımcısı Aydın, Sivas’ta son 15 yılda yapılan çalışmalardan bahsederek girişimcilere teşekkür etti.
 
Belediye Başkanı Aydın ise konuşmasında hedefin hiçbir zaman bir belge veya bir üniversite diploması olmaması gerektiğine dikkat çekerek, kişinin kendisini geliştirmesi, donanımlı bir birey olarak okulu bitirmesi ve diplomayı almasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Başkan Aydın, girişimcilik eğitimini kariyeri olan ve bu eğitimleri özümseyerek alan kişilerde özgüven problemlerinin olmadığını söyleyerek, “En iyi üniversiteyi bitiren veya en iyi dereceyle okulu tamamlayan ve sonunda kamuda iş arayan arkadaşlar adına üzülüyorum. Değerli arkadaşlar; iş arayandan çok aranan kişi olmalısınız” şeklinde konuştu.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Buyruk törende yaptığı konuşmada devlet – üniversite - sanayi işbirliğinin yıllardır tüm ülkelerin gündeminde olan konu olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Sertifikayla iş bitmiyor. Bugün girişimcilik dediğimiz zaman kimler girişimci ve yatırımcı olabilir? Bunların çok iyi şekilde analiz edilmesi gerekiyor. Bu elbette öğrencilerimiz için geçerli. Okan Üniversitesi öğrencilerinin yaptıkları örnek çalışmalar var. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerimizin bu anlamda güzel işlere imza atacaklarına ben inanıyorum. Tabi girişimci dediğimizde aklımıza ne gelecek? İş kurmaya hevesli olan, başarısızlığa rağmen vazgeçmeme, mücadele etme, değişimi fırsat olarak görme, belirsizliğe karşı toleranslı ve uyanık olma, güven, kararlılık, risk yönetimini çok iyi görebilme gibi birçok doneleri sıralayabiliriz. Bunların tamamını birden kendimizde görebilmemiz mümkün değil ama devletimiz bize o kadar güzel olanaklar sağlıyor ki bunların çok iyi şekilde okunması lazım” diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.  
 
STSO Başkanı Yıldırım ve SESOB Başkanı Köksal’ın konuşmalarının ardından eğitimlerini tamamlayan girişimcilere sertifikaları törene katılan protokol tarafından takdim edildi. 
 

10

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B