Haberler

  • 09 Haziran 2015

Üniversitemiz Nanofotonik ile ERMAKSAN A.Ş Arasında İşbirliği Sözleşmesi İmzalandı

Üniversitemiz Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) ile ERMAKSAN A.Ş arasında Rektörlük makamında işbirliği sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.
 
Ülkemizin öncü makine üreticisi olan ERMAKSAN A.Ş 30 milyon Euro’luk dev optoelektronik teknolojileri alt yapısı ile ülkemizde iki MOCVD sisteminin yanı sıra ileri teknoloji aygıtlarının fabrikasyon ve paketlemesini de içeren ilk özel sektör yatırımını gerçekleştirdi. CÜNAM ile birlikte Ortak TÜBİTAK KAMAG 1007 TÜBİTAK Öncelikli Alanlar 1003 projelerine imza atan ERMAKSAN A.Ş yönetimi,  CÜNAM ile işbirliğini bir üst düzeye taşıyarak, ortak altyapı kullanımına izin verecek olan işbirliği protokolünü imzaladı.
 
Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  ERMAKSAN A.Ş’nin makine alımı ve üretimi konusunda Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olduğunu söyleyerek, “Kendileriyle işbirliği yapmaktan dolayı gerçekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yapacağımız işbirliği sayesinde ortaya çok güzel bilimsel çalışmalar çıkacak aynı zamanda, bunların ortaya koyacağı katma değeri yüksek teknolojik ürünlerle ülkemizin de kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacağımızı umuyoruz. Bu vesile ile yapacağımız bu protokolün Cumhuriyet Üniversitesi ve ERMAKSAN A.Ş’ye büyük yarar sağlayacağına yürekten inanıyorum.  Buna vesile olan Sayın Genel Müdürümüz Ahmet beye Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sezai Elagöz ve katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
ERMAKSAN A.Ş Genel Müdürü Ahmet Özkayan ise “Cumhuriyet Üniversitesi ile yapılan protokolden dolayı çok heyecanlıyız. Çünkü ülkemize gerçek anlamda ileri teknoloji üretimi ve altyapısı hatta bilim insanları da yetiştirecek. Yatırımla birlikte altyapının bu üniversite olması büyük bir kazançtır ülkemiz için. Bizler burada ve Bursa’daki fabrikamızda iyi yatırımlar yapıyoruz. İnşallah çalışmalar iyi sonuçlara dönüşecek. Bende sayın Rektörümüze ve sayın Sezai hocama bize bu desteği vermelerinden dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyor, her iki taraf içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.     
 

09

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B