Haberler

  • 03 Haziran 2015

HAVELSAN A.Ş İle Üniversitemiz Arasında Eğitim - Öğretim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan HAVELSAN A.Ş ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında eğitim – öğretime ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek, araştırma geliştirme faaliyetleri ile ortak proje yürütmek amacıyla protokol  imzalandı.
 
 
Rektörlük Makamında gerçekleşen imza törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, HAVELSAN A.Ş Genel Müdürü Sadık Yamaç, Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık, HAVELSAN İnsan Kaynakları Direktörü Kadim Budak, AR-GE ve Teknoloji Direktörü Cenk Özen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul,  Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Ertan Buyruk, fakülte dekanları ile davetliler katıldı.
 
İmza töreninde konuşan Bakan Yılmaz işbirliğin Türkiye başta olmak üzere  Sivas ve Cumhuriyet  Üniversitesi’ne hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında ortak projelerle birlikte öğrencilere staj imkânı sunma konularını kapsayan bu protokolü imzaladıklarını ifade ederek, “Sayın Genel Müdürümüze ve yardımcılarına bizlerle işbirliği yapmalarından dolayı teşekkür ederim. İnşallah üniversitemizde işbirliği giderek gelişecektir. Gerek eğitim,  gerekse araştırma hayatında ülkemize güzel katkılar sağlamayı umuyoruz.” dedi.  
 
HAVELSAN A.Ş Genel Müdürü Sadık Yamaç ise bilişim sektörünün geleceğin işi olduğunu söyleyerek, Türkiye’de yetişmiş eleman zorluğu yaşadıklarını ifade etti.  Bu anlamda Cumhuriyet Üniversitesi’nin kendilerine önemli katkısı olacağını söyleyen Genel Müdür Yamaç, “Cumhuriyet Üniversitesi genç kadrosunu HAVELSAN bünyesinde yetiştirilmek üzere işbirliği anlaşması yapmış bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte Türkiye açısından büyük potansiyel taşıyan işbirliklerin açılımına yol açacak. Dünyanın gidişatı yazılım, siber güvenlik, bilişim üzerine ve geleceğin işi olması yönünde hızla ilerliyor. Ben protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık ve HAVELSAN A.Ş Genel Müdürü Yamaç arasında işbirliği protokolü imzalandı.  
 

03

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B