Haberler

  • 01 Haziran 2015

Sivas Turizmine İlişkin Toplantıların Üçüncüsü Düzenlendi

Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından “Sivas Turizmi İçin Güç Birliği Sağlamak”  adlı toplantılar devam ediyor.
 
Bu kapsamda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak başkanlığında üçüncüsünün gerçekleştiği toplantıya İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili İsmail Bıyık, İl Kültür Müdür Yardımcısı Halit Karakoç, İl Kültür Müdürlüğü Şube Müdürü Sibel Akyüz, Sivas Belediyesi Eğitim Kültür Müdürü Ahmet Dağüstü, Sivas Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkez Yöneticisi Eda Dökücü, Oran Kalkınma Ajansı Genel Koordinatörü Ömür Kurtulgan ve Buruciye Otel Müdürü Oktay Üner katıldı. 
 
Müdür Yrd. Doç.Dr. Ercan Şahbudak,  toplantının Sivas turizmine yön vermek adına gerçekleştirildiğini ifade ederek, toplantıya katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti. 
 
Müdür Yrd. Doç. Dr. Şahbudak’ın konuşmasının ardından toplantıda Sivas’ta turizm  konusunda neler yapıldığı, neler yapılması gerektiği ve projelerin hayata geçirilmesinde konusunda kurumlardan neler beklendiğine dair katılımcıların fikir ve görüşlerine yer verildi.
 
Toplantı sonucunda, turizmde gelişim için beraber hareket etme ve ortak karar alabilme gerekliliği nedeniyle İl Turizm Komisyonunun kurulması; Sivas ilinin kültür ve turizm envanterinin geliştirilerek tanıtılması; 2023 Türkiye Turizm Stratejisi kapsamında kış turizmi koridorunda yer alan Sivas için Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin geliştirilmesi ve özellikle Balıklı Kaplıca başta olmak üzere ılıca kaynaklarının geliştirilerek Sivas' ın Termal Turizm koridorunda yer alması için gerekli girişimlerde bulunulması; Sivas turizmi için üniversite-şehir işbirliği çerçevesinde düzenlenecek eğitimlerle turizm bilincinin oluşturulması ve Sivas ilindeki turizm çalışmalarına yön verebilmek amacıyla Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından Turizm algısının belirlenmesine yönelik bir projenin yapılması önerileri görüşüldü.
 

01

Haziran

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B